Ga naar hoofdinhoud

Querlybet Hero naar Ierland

VDL Groep Zagreb

De sBs en BWP hengst Querlybet Hero van Baloubet du Rouet vertrekt naar Ierland om volledig voor de fokkerij ingezet te worden. Vorige maand werd de hengst van Joris de Brabander en Philippe Le Jeune nog gehuldigd als BWP Ambassadeur.

De Belg Philippe Le Jeune boekte vele successen met Querlybet Hero, waaronder twee keer een vierde plaats in de Derby van La Baule. De veertien jarige hengst stamt uit een goed nest, moeder Narcotique II de Muze sprong 1.60m onder Eric Lamaze en zijn grootmoeder is de legendarische merrie Qerly Chin. Ook zij sprong op het hoogste niveau en bracht zes 1.50m/1.60m-paarden waaronder Exquis Walnut de Muze van Harrie Smolders.

Querlybet Hero zelf heeft ook al een aantal springpaarden gebracht die op het hoogste niveau uitkomen, zoals Forlap DC (Gregory Wathelet), Virtuose d’Hyrencourt (Jos Lansink) en Zhum CW (McLain Ward). VDL Groep Zagreb (Gerco Schröder) is één van zijn goedgekeurde zonen.

Bron Horses/Studforlife.com

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook