Ga naar hoofdinhoud

Quickly de Kreisker onderwerp van geschil in rechtbank

Abdelkebir Ouaddar, hier met Quickly de KreiskerFoto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
Olympisch en WK-deelnemer Quickly de Kreisker is het onderwerp van een geschil in de rechtbank. De familie Carlo, exploitant van Stall Karolina, beschuldigt voormalig eigenaresse Liliane Fromer en tussenpersoon Bruno Souloumiac van contractbreuk bij de verkoop van de tophengst. Caroline Carlo zegt aanspraak te hebben op Quickly als springpaard en eist een schadevergoeding van 900.000 euro.

Quickly de Kreisker (Diamant de Semilly x Laudanum xx) werd in 2012 verkocht aan de koning van Marokko. Carlo geeft aan dat zij niet door de andere partijen, maar door de media op de hoogte gesteld werd van de verkoop van de hengst. Hierdoor is volgens haar inbreuk gepleegd op het contract, dat zij samen met Fromer en Souloumiac opgesteld en ondertekend had.

Beste paard van 2015

Quickly de Kreisker was in 2015 het hoogst geklasseerde springpaard ter wereld volgens de berekening van de FEI. De hengst sprong al vele tonnen aan prijzengeld bij elkaar.

Caen en Rio

Onder het zadel van Abdelkebir Ouaddar schopte de goedgekeurde hengst het tot het WK in Caen en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Vanwege het gerechtelijk geschil is de hengst sinds maart niet meer op concours verschenen.

Bron: Equnews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.