Ga naar hoofdinhoud

Quito de Baussy en Every Mury Marais Z overleden

Patrick McEntee hier met Ever du Mury Marais Z

Vorig jaar overleed Alain Navet, oud-internationaal ruiter en bekende fokker in Normandië, op 91-jarige leeftijd en nu is diens fokproduct en GP-paard Quito de Baussy (v. Jalisco B) met een uitzonderlijke leeftijd van 33 jaar heengegaan. Eveneens is bekend geworden dat meervoudig wereldbekerfinale-deelnemer Ever Mury Marais Z (v. Elton) ook zijn laatste adem heeft uitgeblazen.

Patrick McEntee liet via de sociale netwerken weten dat zijn voormalig toppaard op 18-jarige leeftijd is overleden. Every Mury Marais Z sprong tijdens zijn topjaren 2008 en 2009 telkens de wereldbekerfinale en plaatste zijn ruiter in de top tien van de Global Champions Tour eindafrekening na tal van top tien-resultaten. Ook in de wereldbeker van Mechelen stond hij op het podium. Ever ging twee jaar geleden samen met zijn halfbroer en jeugdvriend Sherry du Mury Marais Z met pensioen bij fokker en eigenares Catherine de Buyl.

Quito en Alains’ zoon Eric Navet collecteerden van 1990 tot 1994 maar liefst zeven internationale individuele en teammedailles. Zijn hele leven bracht de SF-hengst door bij zijn fokkers, de familie Navet.

Bron: Galop

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook