Ga naar hoofdinhoud

Rabo Talenten Nooren en Thijssen aan kop in Arezzo

Lisa Nooren, hier met Royalty des Isles. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Lisa Nooren en Sanne Thijssen konden vanmorgen samen feestvieren na het winnen van de eerste en tweede plaats in de 1,40m Silver Tour-rubriek in Arezzo. De twee jonge dames bleven in de rubriek direct op tijd de Duitser Markus Merschformann voor.

Lisa Nooren was vanmorgen de snelste in de 1,40m-proef. Met de Holsteiner hengst Chin Champ (v. Chin Chin) snelde ze in 62,19 seconden naar de overwinning. Nooren debuteerde in Arezzo met de elfjarige hengst die bij Gerhard Roerink uit Haaksbergen geboren is. Ze nam de teugels over van Matias Larocca, zoon van de Argentijnse springruiter Jose Maria Larocca.

Thijssen

Sanne Thijssen was met de achtjarige Zangersheide hengst Punjab (v. Perigueux) anderhalve seconde langzamer, 63,66 seconden. Ook routinier Markus Merschformann moest met Chabadu (v. Chacco-Blue) toegeven op Noorens tijd, hij werd derde.

Jur Vrieling reed de nog niet zo ervaren Apatshe B (v. Acasino) naar de twaalfde en laatste prijs.

Gold Tour

In de eerste rubriek van vanmorgen, de 1,40m Gold Tour, had Vrieling nog meer succes met de derde plek. Met de achtjarige Quintender-zoon Quality FZ onder het zadel moest hij een seconde toegeven op de winnaar, de Italiaan Paolo Adamo Zuvadelli. De thuisruiter klokte met Chaccieny, een zoon van Chacco-Blue, in de tweede fase 26,63 seconden. Martin Fuchs reed zich ertussen met de Westfaalse merrie Victoria, de achtjarige dochter van Vleut.

Kevin Beerse pakte de elfde prijs mee in de Gold Tour op elfjarige KWPN’er Burlington (v. Argentinus).

Silver Tour finale

Ook in de Silver Tour finale werd Jur Vrieling derde, nu met Dyango VDL (v. Zapatero VDL). Guido Franchi was in de barrage oppermachtig met de merrie Lucaine (v. Lenardo). Markus Merschformann en Lacoste G.D (v. Luxus G.D) bleven Vrieling slechts vier honderdste voor.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook