Ga naar hoofdinhoud

Raijmakers jr: ‘Vierde plaats keigoed’

Piet Raijmakers jr met Van Schijndel's RascinPiet Raijmakers junior viel net buiten het podium van de wereldbekerwedstrijd. Met Van Schijndel’s Rascin (v. Ramiro) eindigde hij als vierde. “Gezien het deelnemersveld wist ik van tevoren al dat ik de wereldbekerwedstrijd niet ging winnen, maar ik heb toch flink concurrentie kunnen bieden. Ik wilde graag vooraan eindigen en vind een vierde plaats keigoed”, vertelt Raijmakers, die vorig jaar met een vijfde plaats ook al beste Nederlander was in de wereldbekerwedstrijd van Den Bosch.

De springruiter uit Asten vond het een mooi barrageparcours. “Je moest een goed plan hebben om er foutloos door te komen. Anders werd je direct afgestraft. Rascin is in zo’n wedstrijd een heel fijn paard. Hij weet precies wanneer het moet gebeuren en denkt zelf mee.”

Dat hij zich niet kwalificeerde voor de wereldbekerfinale in Leipzig was geen teleurstelling voor de springruiter. “Ik richtte me toch al op het buitenseizoen. Volgend jaar hoop ik wel mee te kunnen rijden, als de finale in Den Bosch is.”

Lees woensdag meer in De Paardenkrant

Bron: Horses.nl / De Paardenkrant – Tamara van de Krol

Lees ook:
WB-winst voor Lynch

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.