Ga naar hoofdinhoud

Ramzy Al Duhami racet naar overwinning in LGCT Shanghai

Ramzy Al Duhami Foto: LGCT / Stefano Grasso

Ramzy Al Duhami boekte zojuist een sensationele overwinning in de openingsrubriek van de Longines Global Champons Tour in Shanghai. De ruiter uit Saoedi-Arabië wist snelheidsspecialisten Darragh Kenney en Roger-Yves Bost met enkele tienden te verslaan. Voor Nederland kwamen Harrie Smolders, Leopold van Asten en Maikel van der Vleuten foutloos over de meet, Gerco Schröder kreeg acht strafpunten.

47 ruiters traden aan in het Twee Fasen-parcours over 1,45m, 21 bleven er dubbel nul over het pittige parcours. Een van de topruiters die in de problemen kwam was John Whitaker met zijn nieuwe aanwinst Talisman de Mazure, die door twee weigeringen niet aan de finish kwam.

Kenny snel

Van de top vijf in het klassement was Ben Maher met It’s Real Love vd Smis Z (v. Indoctro) die de toon zette met   26,64 seconden. Zijn tijd werd eerst door Darragh Kenny verbeterd met de negenjarige merrie Chanel (v. Challan) en zette de uiteindelijke tweede tijd van 25,73 seconden neer.

Super voorzichtig

Roger-Yves Bost op Pegase du Murier (v. Adelfos) en Marcus Ehning met Calanda (v. Calido I) klokten vervolgens de derde en vierde tijd. Met nog zes combinaties te gaan reed Ramzy Al Duhami een ijzersterke ronde met de BWP’er Garlic vh Kapelhof. De elfjarige zoon van Tauber van het Kapelhof was super voorzichtig en bezorgde in een tijd van 25,48 seconden de Saoediër de overwinning.

Nederlanders nul

Harrie Smolders was met Hos d’O (v. Dollar de la Pierre), die hij sinds kort rijd voor Joris de Brabander foutloos. Ook Leopold van Asten kwam met VDL Groep Beauty (v. For Pleasure) foutloos over de finish en dat deed ook VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v. Quidam de Revel) onder Maikel van der Vleuten. Gerco Schröder liep tegen twee balken aan in de tweede fase met Don Diego (v. Verdi TN).

Klik hier voor de uitslag met video’s.

Bron LGCT/Paardenkrant-Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook