Ga naar hoofdinhoud

Razendsnelle Schwizer wint, Van der Vleuten en Verdi foutloos

De kwalificatie voor de Wereldbekerwedstrijd van aanstaande zondag op Partner Pferd Leipzig is zojuist gewonnen door Pius Schwizer. Met een ongelooflijk snelle rit had de concurrentie geen schijn van kans. Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v. Quidam de Revel) bleven na een zeer gecontroleerde rit foutloos.

Achttien combinaties bleven foutloos in deze proef direct op tijd. Veel combinaties deden een gooi naar de overwinning, maar geen enkele kon tippen aan de scherpe tijd van Schwizer en Leonard de la Ferme CH (v. Landjuweel). De Zwitser reed overal binnendoor en had een hoog basistempo te pakken. Bijna vier seconden bedroeg het gat tussen hem en Ludger Beerbaum met de goedgekeurde Chaman (v. Balouet du Rouet), die uiteindelijk tweede werd.

Scott Brash reed zoals van hem verwacht werd, aanvallend en snel. Hij stuurde zijn Hello Annie (v. Contendro I) naar de derde plek.

In vorm

Maikel van der Vleuten reed met ogenschijnlijk veel gemak rond, maar ging duidelijk niet voor de eindoverwinning. Dit is het tweede weekend waarin Verdi weer aan de start verschijnt, na de Spelen in Rio, en de hengst lijkt zijn vorm weer te pakken te hebben. Met een zeventiende plek viel de combinatie net buiten de prijzen.

Twee balken

Harrie Smolders betrad met Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) de baan. De hengst pakte goed aan, maar in de driesprong vielen twee balken uit de lepels. Met acht strafpunten kwam het duo, na verder een goede ronde, aan de finish.

Nummer 1 van de wereld ten val

Dat het parcours niet voor alle combinaties eenvoudig was bleek. De nummer 1 van de wereld, Daniel Deusser, hapte in het zand en werd daardoor uitgesloten. De Duitser had een snelle rit voor ogen en reed een scherpe wending naar hindernis elf. Cornet d’Amour (v. Cornet Obolensky) kwam niet goed uit en belandde in de hindernis waardoor Deusser in de zandpiste terecht kwam.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook