Ga naar hoofdinhoud

Record opkomst bij start Belgische hengstencompetitie

De Belgische hengstencompetitie gaat zaterdag van start in het Azelhof te Lier. Organisator Dirk Zagers ziet de populariteit van de competitie alweer toenemen. Met bijna 140 inschrijvingen stijgt het aantal deelnemers net als de voorbije jaren. Vorig jaar waren er 117 paarden aangemeld voor de eerste ronde. In 2014 waren het er iets minder met 113 starters.

Vooral de reeks voor 7-jarige hengsten lijkt populairder dan ooit tevoren! In die reeks staan er 19 hengsten ingeschreven.

In de reeks voor 4-jarige hengsten is het vooral uitkijken naar de evolutie die de paarden gemaakt hebben nadat ze vorig jaar werden goedgekeurd. De kampioen van de BWP keuring vorig jaar, Manchester van ‘t Paradijs, komt echter niet. Hij werd tijdens de BWP veiling vorig jaar verkocht naar Duitsland. De nummer 2 en 3 van de BWP keuring nemen wel deel. Deze Matisse de Mariposa (v. Diamant de Semilly) en Menko van de Wellington (v. Echo van ‘t Spieveld) woren door Walter Lelie en Koen Gelaude uitgebracht.

Deelnemers 7-jarigen
Deelnemers 6-jarigen
Deelnemers 5-jarigen
Deelnemers 4-jarigen

Website Hengstencompetitie.be

Bron: Equnews

De Flor 111: 5 year old approved stallion by Der Senaat 111 x Actionbreaker at last year's stallion competition at BWP…

Geplaatst door Stal Theeuwes Harrie Theeuwes op woensdag 20 januari 2016

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook