Ga naar hoofdinhoud

Reed Kessler wint ATCO Power Queen Elizabeth II Cup

Reed Kessler met Cylana. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het was gisteren een spannende dag van springsport op Spruce Meadows in het Canadese Calgary. Reed Kessler was de beste van het sterke deelnemersveld in de ATCO Power Queen Elisabeth II Cup, als enige wist ze dubbel nul te rijden met haar Belgisch gefokte top paard Cylana (Skippy II x Darco) en bevestigde haar grote vorm: op vrijdag wist Kessler ook al de Lafarge Cup te winnen. Conor Swail (IRL) en Lansdowne werden tweede, terwijl Beezie Madden (USA) met Simon op de derde plaats eindigden.

De met 200.000 dollar gedoteerde Queen Elisabeth Cup was een zware 1.60m proef over twee manches. Van de twaalf deelnemers in de tweede manche bleef alleen Reed Kessler twee keer foutloos. De Ier Conor Swail had met de Guidam zoon Lansdowne (in Nederland bekend als Wietvot die bij Jan Greve ter dekking stond) slechts één tijdfout over beide manches.

“This feels amazing,” zei Kessler na afloop. “Het is de grootste overwinning in mijn carrière tot dus ver, mijn eertse vijf sterren overwinning.”

De tweede grote proef, de met $82,000 gedoteerde TD Cup over 1.50m, werd gisteren gewonnen door Christine McCrea met Zerly. Ook hier werden Beezie Madden en Conor Swail tweede en derde, nu met respectievelijk Coral Reef Via Volo en Game Ready.

Klik hier voor de uitslag van de Queen Elisabeth Cup.

Klik hier voor de uitslag van de TD Cup.

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook