Ga naar hoofdinhoud

Reed Kessler wint ATCO Power Queen Elizabeth II Cup

Reed Kessler met Cylana. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het was gisteren een spannende dag van springsport op Spruce Meadows in het Canadese Calgary. Reed Kessler was de beste van het sterke deelnemersveld in de ATCO Power Queen Elisabeth II Cup, als enige wist ze dubbel nul te rijden met haar Belgisch gefokte top paard Cylana (Skippy II x Darco) en bevestigde haar grote vorm: op vrijdag wist Kessler ook al de Lafarge Cup te winnen. Conor Swail (IRL) en Lansdowne werden tweede, terwijl Beezie Madden (USA) met Simon op de derde plaats eindigden.

De met 200.000 dollar gedoteerde Queen Elisabeth Cup was een zware 1.60m proef over twee manches. Van de twaalf deelnemers in de tweede manche bleef alleen Reed Kessler twee keer foutloos. De Ier Conor Swail had met de Guidam zoon Lansdowne (in Nederland bekend als Wietvot die bij Jan Greve ter dekking stond) slechts één tijdfout over beide manches.

“This feels amazing,” zei Kessler na afloop. “Het is de grootste overwinning in mijn carrière tot dus ver, mijn eertse vijf sterren overwinning.”

De tweede grote proef, de met $82,000 gedoteerde TD Cup over 1.50m, werd gisteren gewonnen door Christine McCrea met Zerly. Ook hier werden Beezie Madden en Conor Swail tweede en derde, nu met respectievelijk Coral Reef Via Volo en Game Ready.

Klik hier voor de uitslag van de Queen Elisabeth Cup.

Klik hier voor de uitslag van de TD Cup.

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook