Ga naar hoofdinhoud

Regio N-H: Twee keer raak voor Kim Hoogenraat

Kim Hoogenraat bemachtigde zaterdag de eerste plaats bij de pony’s tijdens de indoorkampioenschappen van regio Noord-Holland. In het Z veroverde ze de titel met Orchid’s Paradox (v. Kantje’s Ronaldo). In de ZZ-rubriek werd de amazone tweede met Babalou (v. Parco).

Kim Hoogenraat en Orchid’s Paradox gingen in 32,03 seconden de barrage rond. “Ik rijd Paradox pas een maand, dus ik had het niet verwacht dat hij het zo goed zou doen. Het is pas de tweede keer in de Z en ik ben erg tevreden en trots”, aldus de veertienjarige Kim Hoogenraat. In de klasse ZZ was het Emmelie Melssen met Kleber du Hardrais (v. Kalem) die aan kop ging na een foutloze barrage in 33,83 seconden. Kim Hoogenraat en Babalou maakten een springfout. “Op een kampioenschap hoop je natuurlijk dat je het zo goed mogelijk doet, dus het was jammer van die balk. Maar toch mooi dat ik nog reservekampioen ben.”

Hoogenraat reed afgelopen zondag ook mee in het regiokampioenschap van Noord-Holland voor de paarden. Hier nam ze de derde plaats in met Brouwers Chico (v. Quilot Z) in de klasse ZZ. Franklin Posmus werd met Zuidhoeve (v. Tangelo van de Zuuthoeve) regiokampioen in deze klasse. Daarnaast werd hij reservekampioen met Casmir Z (v. Caretano Z).

Klik hier voor alle uitslagen.
Lees hier al het nieuws over de regiokampioenschappen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Marleen van Delft

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.