Ga naar hoofdinhoud

Regio Overijssel: Josta van Straaten weet wat ze aan Fury heeft

Josta van Straaten hier met Fury

Josta en FuryDe Ankerhal in Saasveld was afgelopen weekend de locatie voor de Overijsselse regiokampioenschappen springen voor pony’s. In een sterk deelnemersveld wist Josta van Straaten driemaal nul te blijven met Hazelhorst Fury, de kleine maar succesvolle familietopper die onder broer Fred van Straaten ook successen boekte.

Hazelhorst Fury is een bekende naam in het ponycircuit. De twaalfjarige afstammeling van Sulaatik’s Fireball heeft diverse titels op zijn naam staan. Josta van Straaten rijdt Fury sinds vorig jaar. Het regiokampioenschap afgelopen weekend in Saasveld verliep niet zoals gedacht. “Ik had drie pony’s bij me”, legt Josta uit, “die ik allemaal in het ZZ startte. Het was dus best druk. Ik mocht met alle drie naar de tweede omloop.”

Als eerste kwam Josta met Il Divo (v. Lambada) aan de start. Ze kregen vier strafpunten. “Ik kwam uit een gebroken lijn en reed veel te groot in. Dat was mijn fout. Daarna moest ik met Domino. Ik maakte een te grote ophouding voor de hindernis. Domino deed eigenlijk wat hem werd gevraagd.” De achtjarige pony stopte, waarna Josta viel.

Toch kon de amazone zich daar niet te druk om maken. Ze had immers nog een troef in de tweede manche. “Ik heb de knop direct omgezet. Ik weet precies wat ik aan Fury heb.” De combinatie liet een net, foutloos parcours zien.

In de barrage kwamen zes combinaties aan de start, alle met pony’s in de D-maat. Zij waren allen al verzekerd van een afvaardiging voor het KNHS-indoorkampioenschap in Ermelo. In slechts 34,39 seconden voltooide Josta een foutloos parcours, voor Lisanne Roesink, die met Kingston van de Westeres (v. Lauriston) een fractie langzamer was. Ook foutloos bleven de nummers drie en vier: Amke Bekhuis met Temptation en Caily Oude Groeniger met Zebrano RAG (v. Zodiak).

Lees vandaag meer in De Paardenkrant

Klik hier voor de uitslagen
Lees hier al het nieuws over de regiokampioenschappen.

Bron: Horses.nl / De Paardenkrant – Irene Leusink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.