Ga naar hoofdinhoud

Regio Utrecht: Tot barrage laat Van Vulpen het niet komen

Anne van Vulpen met ScarlitoWeinig barrages werden er verreden tijdens de regiokampioenschappen springen van Utrecht. Parcoursbouwer Louis Konickx zette pittige parcoursen neer in de verschillende klassen. Voor Anne van Vulpen en haar paarden waren de opgaven niet te zwaar en ze zette in Houten topprestaties neer.

Vijf paarden had Anne van Vulpen mee naar de regiokampioenschappen van Utrecht. De 35-jarige amazone had zich met twee paarden gekwalificeerd in de klasse Z en met drie in de klasse ZZ.
In het Z had ze Hoek’s Vrauke (v. Corland) en Zsa Zsa (v. Nabab de Reve) voorbereid.Met de negenjarige schimmel reed ze als enige twee keer een nulronde. Voor de winst hoefde er dus geen barrage te worden gereden.

Tweede in het Z was Frank Tol met Vivian (v. Goodtimes). Hij reed er in de eerste manche een balk af. Zsa Zsa werd derde, ondanks een balk in de tweede manche.

Ook in het ZZ was het alleen Anne van Vulpen die tweemaal foutloos bleef. En wel met twee paarden: de ervaren Scarlito (v. Carlino) en Way Of Society (v. Cantos). Dat ze niet aan barrages toe kwam, vond Van Vulpen niet erg. “Het is gewoon lekker om na twee rondjes al de beste te zijn”, vertelt de amazone. Toch besloot ze om geen barrage tegen zichzelf te rijden in het ZZ. Dat gaf de uitslag dat ze met Scarlito als kampioen werd gehuldigd en met Way Of Society reservekampioen werd.

Voor de KNHS-indoorkampioenschappen komt de amazone nog voor een lastige kwestie te staan. “Beide paarden hebben verschillende eigenaren en die willen beiden graag dat hun paard meedoet in Ermelo. Ik kies het paard dat kort voor de kampioenschappen het beste in vorm is.”

Lees vandaag meer in De Paardenkrant

Klik hier voor de uitslagen
Lees hier al het nieuws over de regiokampioenschappen.

Bron: Horses.nl / De Paardenkrant – Anouk Pardijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.