Ga naar hoofdinhoud

Regio Zuid-Holland wijzigt locatie ponykampioenschap vanwege zomerweer

Foto Lonneke Ruesink

Met het oog op dierenwelzijn heeft KNHS Regio Zuid-Holland besloten om de ponykampioenschappen op all weatherbodems te laten verrijden, in plaats van op gras. Vanwege de aanhoudende droogte is de bodem te hard. De locatie blijft L.R. & P.C. De Develruiters in Heerjansdam. 

Door het warme weer is de grasbodem te hard geworden en is het niet verantwoord om de ruiters hier van start te laten gaan. Het regiobestuur heeft hierop besloten om het kampioenschap dressuur te verplaatsen naar een zandbodem.

All-weather bodem

De competitie zal nu plaatsvinden op 3 en 4 augustus op de all-weather bodems van de L.R. & P.C. De Develruiters in Heerjansdam. Het oude programma was op zaterdag 4 augustus: springen op all-weather bodem, dressuur in 2 all weather ringen en 4 grasringen. Het nieuwe programma wordt: op vrijdag 3 augustus springen op all weatherbodem, op 4 augustus dressuur alleen op all-weather bodems

Bron: Facebook

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook