Ga naar hoofdinhoud

Rentree Old Chap Tame en Verdi TN in Rotterdam

Maikel van der Vleuten met Verdi. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het CHIO in Rotterdam komen de twee zestienjarige hengsten Old Chap Tame (v. Carthago) en Verdi TN (v. Quidam de Revel) weer terug in de wedstrijdring na een lange pauze. Maikel van de Vleuten gaf de KWPN-hengst na de wereldbekerwedstrijd in Leipzig rust en Old Chap Tame was vorig jaar oktober voor het laatst te zien in El Jadida met de Jordaniër Ibrahim Bisharat.

Al twaalf jaar heeft Maikel van der Vleuten Verdi TN onder het zadel. In een interview in januari liet de ruiter weten dat het einde van de carrière van Verdi nog niet in zicht is. “Dat is helemaal afhankelijk hoe lang Verdi er nog zin in heeft en goede resultaten boekt gaat hij mee op wedstrijd”, aldus Van der Vleuten. In Leipzig kwam Verdi voor het laatst in actie en werd door een balkje zeventiende in een 1,50m-rubriek. Daarvoor won Van der Vleuten de wereldbekerwedstrijd in Verona. In Rotterdam staat het paar weer op de deelnemerslijst van de 5*-wedstrijd.

Sinds oktober thuis

Ibrahim Bisharat had de Carthago-zoon Old Chap Tame sinds vorig jaar oktober thuis. De hengst die furore maakte onder de Française Eugenie Angot en daarna met Edwina Tops-Alexander, kwam vorig jaar onder het zadel van de ruiter uit Jordanië. Maar de Franse hengst haalde niet meer het niveau. Bisharat zal hem dit weekend in Rotterdam weer aan de start brengen.

Bron Horseman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook