Ga naar hoofdinhoud

Reuzensprongen leveren Bacardi VDL zilver op

Gudrun Patteet, hier met Sea Coast Atlantic.
Winnen kon hij eigenlijk niet, Bacardi VDL. Met zijn reuzensprongen kwam de KWPN-goedgekeurde zoon van Corland niet in de buurt van het hout, maar tot grote snelheid kon Jos Lansink de zeer vermogende hengst niet bewegen. Daarom lag vandaag de weg open voor Gudrun Patteet om met de vermogende Seacoast Atlantic (v. Schilling) de wereldtitel bij de zevenjarige springpaarden op te halen. Rodrigo Pessoa en GC Atlanta Z waren in Lanaken de snelste vierfouters in de barrage en pakten brons.

Dat was een zeer exclusief podium met ex-wereldkampioen Lansink op zilver en ex-olympisch kampioen Pessoa op brons. In deze zware eindstrijd op letterlijk zeer hoog niveau ging de Vlaamse Gudrun Patteet in dit kampioenengeweld met de wereldtitel strijken. Patteet kan bschikken over de zeer vermogende sBs-er Sea Coast Atlantic, die zich in de barrage ook fijn voorwaarts liet rijden.

‘Voorwaarts’, dat kent Bacardi VDL nog niet. Van de plank sprong de hengst wel. De Corland-zoon en Jos Lansink maakten een verpletterende indruk, met vermogen, reflex en techniek. Dat kan wat worden in Rio…

Nicola Philippaerts eindigde in deze barrage voor zeven combinaties met All-In de Vinck op de vierde plaats, gevolgd door Eiken Sato met Gazelle ter Elzen.

Net als gisteren in de Sires of the World was Gerben Morsink een fractie te laat voor de barrage. Chaqui Z (v. Chacco Blue) eindigde daardoor op de achtste plaats, met Callisto Z (v. Carthino Z) bezette Gerben Morsink de veertiende plaats.

Uitslag

Eén reactie op “Reuzensprongen leveren Bacardi VDL zilver op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.