Revanche voor Sören Pedersen en Tailormade Chaloubet - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Revanche voor Sören Pedersen en Tailormade Chaloubet

Sören Pedersen met Tailormade Chaloubet. Foto: Franckie :-)
Na een teleurstellend optreden op het EK in Gotenburg kon Sören Pedersen in Kronenberg weer rekenen op zijn Tailormade Chaloubet. De 12-jarige hengst van Chacco-Blue kwam door angst voor de muur in Zweden niet goed uit de verf, maar op het ECdP liet de grootramige vos zich weer opperbest sturen. "Dit geeft weer goede moed", lacht de Deense routinier na afloop. Darragh Kenny miste de winst in de Longines Ranking rubriek op 0.08 seconden, terwijl Rodrigo Almeida voor Stal Joppen goed was voor de derde plaats met Isolde vd Heffinck.

Met 24 van de 83 ruiters in de barrage van de 1.45m Stal Hendrix Prix was er aan kwaliteit geen gebrek. “Met oog op het weer, want het waaide flink, hadden we expres geen plank bovenin een hindernis gehangen. Anders waren we minder foutlozen overgebleven. Maar het stond voor een eerste Ranking proef hoog zat en de tijd was prima”, vertelt parcoursbouwer Henk Linders. Met slechts zes hindernissen in de barrage werd de strijd alsnog snel beslist. Ondanks zeven in plaats van zes galopsprongen in de eerste lijn kwam de in Duitsland woonachtige Deen Pedersen door uitgekiend stuur-  en bochtenwerk als winnaar uit de bus in 30.60 seconden. “Het is altijd een risico met Chaloubet, het is geen geheim dat hij problemen heeft met het springen van een muur”, vertelt Pedersen over de Tailormade hengst van Katrin Lund. “Daarom is hij mee hier naartoe, om het vertrouwen weer op te bouwen. Hij loopt hier weer zoals het moet en dan kan hij hierna weer mee naar grotere concoursen. We hadden wel het geluk dat Darragh Kenny ons net niet bij kon houden trouwens.”

Zowel de winnaar  als de runner-up werden gefokt door Paul Schockemöhle. Met Chacco Blue-telg Chakito legde Ier Darragh Kenny het vuur nog flink aan de schenen van de klassementsleider, maar het paar kwam met zes galopsprongen in de eerste lijn alsnog een paar honderdsten tekort voor de zege. De laatste starter, de in Limburg woonachtige Rodrigo Almeida, kwam tot zijn eigen teleurstelling vierhonderdste langzamer dan Kenny door de eindstreep.

De top vijf werd gecompleteerd door de voor Israël rijdende Danielle Goldstein met KWPN’er Dartbreaker en Spanjaard Luis Jesus Escobar met Qualidam. De beste Nederlander in deze rubriek was Sander Geerink. Hij stuurde Numero Uno-nazaat Bentley N. foutloos in 32.33 seconden naar de elfde plaats.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: persbericht

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook