Ga naar hoofdinhoud

Rob Ehrens: ‘Alles is volgens plan gegaan’

Na de eerste wedstrijd staan de Oranje mannen van Rob Ehrens tweede achter het Zwitserse team dat wordt aangevoerd door de winnaar van gisteren, Steve Guerdat met zijn fantastische Bianca. De Nederlandse bondscoach is tevreden: "Ik ben een tevreden coach, alles is volgens plan gegaan."

“Het is een mooi begin”, zegt Ehrens. “Dit eerste parcours is een mooie proef, het is een lange proef, maar fair gebouwd. Wij hebben goed gereden en daar ben ik heel blij mee, maar er wordt door de andere landen zoals ik had verwacht ook heel goed gereden. Frank Schuttert begon heel goed, hij reed een strakke ronde met een pechfout. Marc Houtzager reed een ongelofelijk goede ronde, top gereden en het paard sprong geweldig. Jur Vrieling reed ook een rondje zoals we hadden afgesproken, dat werd een geweldige nulronde in een goed tijd. Harrie deed er als laatste eigenlijk nog een klein schepje bovenop. Dat was een top rondje, top gereden geen rijfouten gemaakt.”

Nieuwe dag, zelfde volgorde

“Morgen is weer een nieuwe dag. We moeten eerst nog naar de loting en dat is altijd nog even spannend, maar dat heb ik niet in de hand.  Het team start weer in dezelfde volgorde als vandaag. En dan moeten iedereen weer zijn eigen ding doen en hopen dat het net zo gaat als vandaag.”

Lees ook:

https://www.horses.nl/sport/124-springruiters-van-start/

Format

Het evenement voor de springruiters heeft vier wedstrijddagen. Gisteren was de eerste individuele kwalificatieronde die tevens meetelt in de wedstrijd voor landenteams. Het parcours,  een snelheids- en wendbaarheidswedstrijd, heeft 14 hindernissen met een maximale hoogte van 1,55 m. In het parcours zijn drie dubbelsprongen en een sloot opgenomen. Na afloop van de wedstrijd wordt het aantal seconden verschil met de winnaar van vandaag omgerekend in strafpunten, die zowel in het landenklassement als het individuele klassement meetellen.

Donderdag 20 september volgt de eerste ronde van tweede kwalificatiewedstrijd,  die meetelt voor zowel het individuele resultaat als teamresultaat.  De tien hoogstgeplaatste landenteams komen vrijdag 21 september in actie in de tweede ronde, aangevuld met de individuele ruiters die na donderdag in de top 60 staan.

Vrijdag 21 september volgt de ontknoping in de landenwedstrijd en weten we wie de teammedailles mogen ophalen. Ook de individueel geplaatste ruiters rijden hun derde parcours.

Zaterdag 22 september is een rustdag.

Zondag 23 september volgt de individuele ontknoping, waarin de 25 hoogstgeplaatste combinaties van start gaan in de eerste manche. De strafpunten behaald in de voorgaande wedstrijddagen blijven op de teller staan. De 12 beste ruiters mogen terugkomen voor een tweede omloop en dan weten we wie de opvolger van Jeroen Dubbeldam is.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook