Ga naar hoofdinhoud

Rob Ehrens is na landenwedstrijd vooral realistisch

Rob Ehrens, bondscoach springen. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

"Natuurlijk hoop je dat je met een paar nulrondjes nog wat richting podium kan komen, maar je moet ook realistisch blijven. We hebben vandaag gestreden voor het ticket naar Tokyo. Een hele opluchting dat we dat hebben gehaald."

Frank Schuttert sprong vandaag ‘magistraal’, vindt Rob Ehrens. “Marc Houtzager ging ook geweldig, met één pechfoutje. Jur reed één afstand niet genoeg dicht waardoor de fout op de oxer ontstond. En hij had zelf het gevoel – ik zag dat niet – dat Glasgow in de driesprong op één galopsprong wilde gaan. Tja, dan is alles weg.”

Wending

“Jammer van Harry”, verzucht de bondscoach. “Hij zei zelf dat hij uit de wending iets teveel naar voren sprong. Een zure fout, vooral voor hemzelf, voor zijn stand in het individuele klassement.”

Geluk

“We hadden jaren dat het geluk iets meer onze kant op kwam. Maar dat is niet anders. We hebben heel goed meegestreden. In het verleden hadden deze ruiters en deze paarden nulrondjes, die hadden we nu helaas niet. Onze paarden kunnen zeker meekomen met de rest. Acht jaar geleden in Kentucky waren we 15-de, nu vijfde en we hebben het Olympische ticket op zak. Maar het had beter gekund, daar ben ik heel realistisch in.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Eén reactie op “Rob Ehrens is na landenwedstrijd vooral realistisch

  • Hans

    Rob, kun je de dressuuruiters er niet gewoon bij doen als bondscoach. Van realisme kan het daar ook alleen maar beter worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook