Ga naar hoofdinhoud

Rob Ehrens is na landenwedstrijd vooral realistisch

Rob Ehrens, bondscoach springen. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

"Natuurlijk hoop je dat je met een paar nulrondjes nog wat richting podium kan komen, maar je moet ook realistisch blijven. We hebben vandaag gestreden voor het ticket naar Tokyo. Een hele opluchting dat we dat hebben gehaald."

Frank Schuttert sprong vandaag ‘magistraal’, vindt Rob Ehrens. “Marc Houtzager ging ook geweldig, met één pechfoutje. Jur reed één afstand niet genoeg dicht waardoor de fout op de oxer ontstond. En hij had zelf het gevoel – ik zag dat niet – dat Glasgow in de driesprong op één galopsprong wilde gaan. Tja, dan is alles weg.”

Wending

“Jammer van Harry”, verzucht de bondscoach. “Hij zei zelf dat hij uit de wending iets teveel naar voren sprong. Een zure fout, vooral voor hemzelf, voor zijn stand in het individuele klassement.”

Geluk

“We hadden jaren dat het geluk iets meer onze kant op kwam. Maar dat is niet anders. We hebben heel goed meegestreden. In het verleden hadden deze ruiters en deze paarden nulrondjes, die hadden we nu helaas niet. Onze paarden kunnen zeker meekomen met de rest. Acht jaar geleden in Kentucky waren we 15-de, nu vijfde en we hebben het Olympische ticket op zak. Maar het had beter gekund, daar ben ik heel realistisch in.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Eén reactie op “Rob Ehrens is na landenwedstrijd vooral realistisch

  • Hans

    Rob, kun je de dressuuruiters er niet gewoon bij doen als bondscoach. Van realisme kan het daar ook alleen maar beter worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook