Ga naar hoofdinhoud

Rob Ehrens: ‘NK is een belangrijke graadmeter’

Jeroen Dubbeldam en Rob Ehrens. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Volgende week vindt van 26 tot en met 29 april het Nederlands kampioenschap springen plaats in Mierlo. Voor bondscoach Rob Ehrens een belangrijk observatiemoment met het oog op de Wereldruiterspelen in Tryon. "Er zijn altijd combinaties die ik in het vizier krijg. Het NK is een wedstrijd waar ik veel informatie uit haal", licht Ehrens toe. 

Op het Nederlands kampioenschap komt een reeks oud-kampioenen aan start. Daartoe behoren onder andere Jeroen Dubbeldam met zijn Wereld- en Europees kampioen Zenith SFN, Gerco Schröder met Glock’s Dodolensky en Glock’s Lausejunge en Jur Vrieling.

Mooi kampioenschap

“Er komen veel combinaties aan start waardoor we er een heel mooi kampioenschap van maken. Iedereen wil wel een keer kampioen worden.” De bondscoach benadrukt nogmaals het belang van het NK. “Voor mij is het NK een belangrijke graadmeter voor de wedstrijden de komende maanden.”

Niet alle topruiters aan start

Toch verschijnen niet alle topruiters aan start in Mierlo. “Een aantal ruiters kiest met hun toppaarden voor andere wedstrijden, zoals de Global Champions Tour. Ik kan ze niet onder druk zetten om het NK te rijden. De laatste jaren zag je al dat niet iedereen zijn beste paard inzette en toch hadden we goede sport.”

Opkomende namen

Daarnaast wijst Ehrens op de kwaliteitsvolle breedte in de sport. “Naast Jeroen, Gerco, Jur en Frank zijn er veel opkomende namen. Combinaties waar ik veel van verwacht en dat biedt perspectieven. Voor de komende landenwedstrijden heb ik voor mezelf al in het vizier wie ik ga inzetten. Wie goed presteert op het NK kan daar in de verdere selectie naar de internationale wedstrijden we profijt van hebben.”

Bron: Persbericht KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook