Ga naar hoofdinhoud

Ehrens: ‘Normale mensen, geen dikke nekken’

De palmares van Rob Ehrens als bondscoach is indrukwekkend. Tweemaal wereldkampioen, tweemaal Europees kampioen en zilver op de Olympisch Spelen, dat kan geen toeval zijn. “De kracht van ons landje is de saamhorigheid met elkaar en het feit dat onze toppers gewoon heel normale mensen zijn. Zij lopen niet met een dikke nek rond”, stelt Ehrens.

“We mogen de afgelopen elf jaar terugblikken op veel medailles en dat is natuurlijk niet alleen aan geluk te danken. Het is een combinatie van alle factoren bij elkaar en een kwestie van iedereen op één lijn krijgen. Als iedereen de neuzen de juiste kant op heeft staan, ben je als bondscoach in staat om ook de juiste combinaties op te stellen. En als je steeds op het juiste moment de juiste mensen bij elkaar kunt brengen, kun je medailles winnen.”

Ehrens erkent dat zijn eigen rol hierin prominent is. “Natuurlijk speel ik hier een belangrijke rol in, maar ik ben en wil niet een persoon zijn die dan breed voorop gaat lopen. Als het gebeurd is en gelukt is, zet ik het liefst een stap achteruit. Laat de anderen maar voorop gaan, dan geniet ik. Dan is mijn job gedaan.”

Rob Ehrens

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Rob Ehrens schoof begin 2005 als bondscoach van de junioren en young riders door naar de senioren, ‘de grote jongens’, zoals Ehrens de top van de Nederlandse springsport zelf omschrijft. Nu, aan het begin van zijn twaalfde jaar als bondscoach, is Rob Ehrens één van de succesvolste en langstzittende bondscoaches springen die Nederland ooit heeft gekend.

Hoe gaat hij al die jaren te werk? En wat maakt zijn werkwijze zo succesvol? Rob Ehrens sprak erover in een interview met De Paardenkrant Extra, het magazine bij de Paardenkrant en Horses.nl. Sluit hier een abonnement af of bestel het nummer los.

Lees ook:
Rob Ehrens: ‘Dat we dit zó konden afmaken!’
Rob Ehrens: ‘Dit is resultaat van samenwerking’
Rob Ehrens: ‘We zijn een hechte familie’
Rob Ehrens: ‘Houd vooral meer kampioenschappen in Aken!’
Rob Ehrens: ‘Seizoen goed afgesloten’
Rob Ehrens in FEI Jumping Committee

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook