Ga naar hoofdinhoud

Rob Ehrens stapt in het zadel bij KNHS trainersseminar

Rob Ehrens, Eleganto, Indoor Brabant, Jumping Legends
Rob Ehrens, hier met Eleganto. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bondscoaches springen Rob Ehrens (senioren) en Edwin Hoogenraat (pony’s) gaan invulling geven aan het springprogramma van het jaarlijkse KNHS-trainersseminar op het KNHS-centrum in Ermelo. Het trainersseminar 2019, dat van 18 tot en met 20 januari plaatsvindt, heeft het thema 'Trainen met passie en ambitie'. Daarbij staat de opleiding centraal.

Vrijdagavond 18 januari is gereserveerd voor het springen. Rob Ehrens en Edwin Hoogenraat gaan aan de slag met paarden van B-niveau tot de absolute toppers. Het trainersseminar richt zich op instructeurs, trainers, coaches en officials, maar is ook bij de springliefhebber zeer geliefd.

Oplossingsgericht

Op de springavond rijden Mark en zijn zus Kim Hoogenraat samen met Delphine Klopper verschillende paarden van B tot 1,45-niveau. Rob Ehrens laat ook vanuit het zadel zien hoe je paarden in de dagelijkse praktijk traint. Er wordt oplossingsgericht met de paarden gewerkt met als doel het goed gaande springpaard.

Meer informatie

Bron: KNHS

Eén reactie op “Rob Ehrens stapt in het zadel bij KNHS trainersseminar

  • Marcel Dufour

    Belachelijk dat twee mannen (Ehrens en Hoogenraat) het springgedeelte doen aangezien de opleiding van een amazone heel anders is dan de opleiding van een ruiter.
    Mannen en vrouwen hebben verschillende kwaliteiten cq eigenschappen dus zouden vrouwen beter door top-amazones getraind kunnen worden dan door ruiters.
    Joan Scharffenberger-Laarakkers bijvoorbeeld samen met Rob Ehrens.
    Dan pas bedien je de hele breedte en niet alleen het mannelijk deel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook