Ga naar hoofdinhoud

Rob Ehrens: ‘We kunnen de balans gaan opmaken’

Rob Ehrens - Nations Cup Falsterbo 2016 Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Nederland werd zojuist in de FEI Furusiyya Nations Cup in het Zweedse Falsterbo gedeeld derde. Gerco Schröder en Glock's London N.O.P. kwamen weer voor het eerst in actie in een landenwedstrijd en zetten een geweldig resultaat neer waarmee ze in het team van Rob Ehrens vandaag de beste Oranje-combinatie waren. Nederland houdt de leiding in de tussenstand van de landencompetitie en is zeker van deelname aan de finale eind september in Barcelona.

“Mooi dat we ons nu geplaatst hebben voor de finale. Dat is ook één van de doelstellingen die we met het team hebben”, vertelt Ehrens tevreden vanuit Zweden. De bondscoach was heel content met de verrichtingen van zijn ruiters en paarden “Jeroen Dubbeldam kreeg met SFN Zenith N.O.P. in de tweede ronde op de laatste hindernis een fout. Dat was jammer, want in de eerste ronde was het resultaat goed”.

“Glock’s London N.O.P. van Gerco Schröder sprong weer ouderwets twee keer foutloos, heerlijk gewoon. Wout Jan had met Aquila SFN ook een goede foutloze tweede ronde. Jur Vrieling en VDL Glasgow vh Merelsnest moeten nog een beetje leren en kregen in de eerste manche te maken met een communicatiefout.”

Met een totaal van 8 strafpunten deelde Oranje de derde plaats met het Britse team en de Brazilianen, die zich in Europa voorbereiden op de Olympische Spelen in eigen land.

“Zwitserland won met overmacht, zoals wij dat twee weken geleden in Rotterdam deden. Het is mooi om te zien dat alle landen al zeer goed in vorm zijn. Dat maakt de sport zo mooi. Zeker met een publiek hier in Zweden dat enorm meeleeft. Dan is er niks mooiers dan een landenwedstrijd”, vindt Ehrens.

De wedstrijd in Falsterbo was voor de bondscoach weer een belangrijke etappe richting de Olympische Spelen. “We kunnen de balans op gaan maken. Op Vrieling na rijden mijn ruiters aanstaande zondag nog in de Grote Prijs hier in Falsterbo. Die resultaten tellen ook mee in mijn afwegingen.”

Aanstaande donderdagavond is in Aken de laatste landenwedstrijd waar Ehrens zijn ruiters kan testen voordat hij zondag 17 juli om 16.30 uur in Ermelo zijn team voor de Spelen bekend maakt.

In de Nations Cup volgen nog wedstrijden in Dublin en Hickstead. Daar kunnen de Nederlandse ruiters geen punten behalen. Het eindresultaat is 345 punten en daarmee is Nederland zeker van deelname in de finale en handhaven ze zich in de 1 e Europese divisie.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook