Ga naar hoofdinhoud

Robbert Ehrens: ‘Het ondernemerschap is heel erg leuk’

Robbert EhrensDe 24-jarige springruiter Robbert Ehrens waagde eind vorig jaar de sprong in het diepe en kwam op eigen benen te staan. Tussen kerst en oudejaarsdag verhuisde hij samen met zijn paarden naar het Belgische Hamont-Achel, net over de grens bij Weert. Het voelde als thuiskomen. De kersverse zelfstandige ondernemer heeft er zijn draai al aardig gevonden.

Robbert Ehrens huurt veertien splinternieuwe boxen op de Mulkhoeve, het bedrijf van de familie Lammers. Het bedrijf is van alle gemakken voorzien met ruime boxen, een lichte binnenbak, longeercirkel en stapmolen. Robbert Ehrens werkte vijf jaar lang als stalruiter bij VOF ‘De Hoge Oorsprong’. De stal in Velp was een samenwerking tussen zijn vader Rob Ehrens en Theo Jansen. Het vennootschap werd per 1 januari 2011 beëindigd. “Ik vond het tijd voor iets anders.”

Zijn ogen stralen als hij over het ondernemerschap vertelt. “Ik vind het gewoon heel erg leuk. Natuurlijk zijn er meer zorgen bijgekomen. Maar ik kan het op mijn eigen manier doen. Ik hoef geen verantwoording af te leggen.” De keuze om eigen baas te worden, betekende op sportief vlak een stapje terug. “Eigenlijk was dat al langer zo. Marcus Quintus (v. Carvallo) was mijn beste en meest succesvolle paard. Hij is eind van de zomer verkocht naar Amerika. Mijn beste paard op dit moment is Veni Vidi Vici (v. Hors la Loi).” Sportprestaties heeft de ruiter hoog in het vaandel staan. “Niet eens zozeer voor mijzelf, maar ook voor handel. Daarnaast is het goed voor de lesklanten en de hele uitstraling van het bedrijf.”

Een termijn waarbinnen het bedrijf succesvol moet zijn, heeft Ehrens niet gesteld. “Over vijf jaar hoop ik een gezond bedrijf te hebben en op sportief vlak hoop ik goede paarden te rijden. Het hoofddoel van het bedrijf is jonge paarden opleiden tot tweesterrenniveau. Dan kun je ze het beste verkopen.”

Lees vandaag het volledige interview in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Linde Oortveld

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.