Ga naar hoofdinhoud

Ronde 6 Challenge Cup voor Ier Conor Swail

Conor Swail, hier met Grand Cru van de vijf Eiken Foto: Amy Dragoo / www.arnd.nl
Week 6 van het Winter Equestrian Festival in Wellington begon gisteren traditioneel met de Challenge Cup. In deze ronde was de Ier Conor Swail met Dillinger de beste. Met een overtuigende barragerit versloeg hij de Amerikanen Peter Wylde en Laura Kraut. Harrie Smolders startte met zijn paarden in het nationaal 1.40m en werd respectievelijk derde en tiende.

Conor Swail reed de negenjarige zoon van Contender, Dillinger, in de tien man sterke barrage overtuigend naar de winst. Met het betrekkelijke onervaren paard had Swail 39.98 seconden nodig. Peter Wylde, die als laatste startte in de barrage, kon op de Holsteiner merrie Paloma (v. Canaletto S) die tijd niet meer verbeteren en bleef steken op 41.28 seconden. Laura Kraut had al vroeg 42.29 seconden op de klok gezet met de KWPN’er Constable II (v. Harley VDL), goed voor de derde plaats.

Harrie Smolders koos er voor om de paarden in het nationaal 1.40m te starten. Met Aiyetoro (v. Concorde) werd hij in de barrage derde achter Laura Chapot met BEC Hugo (v. Livello) en de Duitse Jule Lüneburg op Sternenbanner (v. Stakkato). Ook met een foutloze rit in de barrage, alleen te langzaam voor een hoge klassering, pakte Smolders op Cicero II (v. Cicero Z) nog een tiende plaats.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook