Ga naar hoofdinhoud

Roos en Renske winnaressen Anemone ponybokaal 2018

Renske van Middendorp, Burito’s Tiego. Foto: Wendy Scholten.

Goed ponyrijden werd beloond tijdens de finales om de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal. Zaterdagmiddag reden twee jeugdige, stijlvol rijdende amazones naar de winst in de ponyfinales. Roos Wevers (11) won de klasse L en Renske van Middendorp (9) de klasse M/Z/ZZ op Paardensportcentrum Lichtenvoorde.

De Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal, vijf jaar geleden opgestart als impuls voor de Achterhoekse ponysport en daarbuiten en trouw ondersteund door Anemone Horse Trucks van Bert en zoon Stefan van Kooten, werd voor het eerst niet in Varsseveld afgerond maar in Vragender. De animo onder de ponyruiters was groot tijdens de competitiewedstrijden en in de finales werd het spannend.

Goed gereden

In de klasse L werd er naar verhouding het best gereden. Acht jonge talenten kwamen voor de barrage terug. Anniek Lammertink (2e) reed met Power een mooie rit, maar moest de nog scherper draaiende Roos Wevers op Troublemaker voor laten gaan. Derde werd Femke Meenhuis op Sun. Roos Wevers is een bekende in de Anemone Bokaal competitie, want vorig jaar wist ze de L-finale te winnen met Mystery die komende week naar Spanje vertrekt.

Troublemaker, die nog geen drie maanden bij de familie Wevers staat, weet wat winnen is. “Hij is achttien en liep ZZ met Renée Hazeleger. Ik werd drie weken geleden ook al Nederlands kampioen met hem. Op de Overijsselse kampioenschappen hadden we ook de snelste tijd, maar een balk op de laatste hindernis”, vertelt de leerling van Tony Zwienenberg (springen) en Eline Kolstee (dressuur).

Roos Wevers en Troublemaker. Foto: Wendy Scholten.

 

“Troublemaker is echt een fijne pony, maar ik moet wel opletten dat ik hem niet te hard laat galopperen richting de dubbels want dan wordt het wat lastig met zijn grote galop”, vertelt Roos Wevers. Ze kijkt uit naar de klasse M, waarin ze binnenkort gaat starten.

Verjaardagscadeau

In de strijd om de grote bokaal (klasse M/Z/ZZ) trakteerde Renske van Middendorp uit Kootwijkerbroek zichzelf alvast op een verjaardagscadeau (ze wordt vrijdag 10) in de barrage met drie deelnemers. “Vorig jaar werd mijn broer Corné tweede en mocht hij meedoen aan de springclinic. Dat wilde ik ook wel”, lacht de ambitieuze amazone die maar liefst vijf pony’s te rijden heeft. Ze reed een voortreffelijke slotronde in de finale.

Heeft ze nog wel tijd voor school en vriendinnetjes? Renske begint te lachen. “Ik rijd drie pony’s per dag en spreek nooit af met vriendinnen. Ik ga liever ponyrijden.” Ze was in elk geval in vorm, want een week geleden won ze nog de M-finale van het ‘Klaverblad’ en de B-finale met een jonge pony. “Ik dacht dat mijn pony vandaag misschien nog wel wat moe zou zijn”, vertelt de pupil van Egbert van Roekel. Met Burito’s Tiego, eerder gereden door Savannah Brandes, gaat ze op de eerstvolgende wedstrijd in de klasse Z starten.

Renske van Middendorp en Burito’s Tiego. Foto: Wendy Scholten.

 

Ondertussen kijkt Renske van Middendorp uit naar de springclinic die plaatsvindt in Vragender aan de vooravond van het internationaal concours Jumping de Acherhoek. De topdrie van de twee finales krijgen dan les van een internationale springruiter, aangeboden door Anemone Horse Trucks uit Scherpenzeel. De nummers twee en drie van het M/Z/ZZ mogen ook deelnemen: Thimo Arts met Fellow en Sterre van Houte op Kalypso van Orchid.

 

Uitslag kleine bokaal (klasse L):
1. Roos Wevers, Troublemaker, 0/0-29,43

  1. Anniek Lammertink, Power, 0/0-32,30
  2. Femke Meenhuis, Sun, 0/0-32,99
  3. Noelle Klokman, Rowan, 0/0-37,13

 

Uitslag grote bokaal (klasse M/Z/ZZ):

  1. Renske van Middendorp, Burito’s Tiego, 0/0-35,65
  2. Thimo Arts, Fellow, 0/0-39,23
  3. Sterre van Houte, Kalypso van Orchid, 0/4-45,28
  4. Jaydee Janssens, Kyrian van Orchids, 1

 

Bron: PS Lichtenvoorde / Paardenkrant – Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook