Ga naar hoofdinhoud

Royal International Horse Show Hickstead eert Nick Skelton met cadeau

De onlangs gepensioneerde Olympische gouden medaillewinnaar Nick Skelton werd afgelopen zondag door de Royal International Horse Show Hickstead geëerd met een speciaal cadeau. Voorafgaand de Longines King George V Gold Cup gaf de organisatie van Hickstead Skelton twaalf kristallen glazen met daarin de namen van de paarden en alle Hickstead overwinningen gegraveerd als erkenning voor zijn buitengewone carrière.

In Hickstead won Nick Skelton vier keer de King’s Cup, zegevierde hij drie keer in de Derby en drie keer in de Grand Prix. Tevens won hij vijf keer met het Britse team op de ‘All England Jumping Course’ de Nations Cup.

Belangrijk voor de sport

“We wilden Nick wat geven om hem te bedanken voor al die mooie jaren die hij de fans van de springsport heeft gegeven,” zei Hickstead directeur Lizzie Bunn. “Nick is heel belangrijk geweest voor de Britse springsport. Als we alleen al naar zijn reeks overwinningen in Hickstead kijken, weinig ruiters kunnen of zullen hem dat na kunnen doen hier in de All England Jumping Course.”

Apollo

Eén van zijn paarden waarmee Nick Skelton destijds hoogtij vierde was de Erdball xx-zoon Apollo. Op de bruine ruin met zijn grote bles uit de Niki-stam won hij twee keer Hickstead Derby, in 1988 en 1989.

Skeltons andere winnaars in Hickstead waren onder meer de Belgisch gefokte Limited Edition (v. Sudan), de Holsteinse merrie Cathleen, Hopes Are High (v. Flagmount Diamond) en zijn Olympiade paarden Russel (v. Corofino) en de beroemde Arko III (v. Argentinus).

Drie Grand Prix’ zeges

“Mijn beste herinnering aan Hickstead is van 1981 toen er nog drie shows waren. Ik won drie keer de Grand Prix”, vertelt Skelton in zijn dankwoord, “Ik heb hier een aantal fantastische momenten gehad!”

Bron Horsetalk/Paardenkrant Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook