Ga naar hoofdinhoud

Ruim negentig vijfjarigen foutloos in eerste kwalificatie Lanaken

In de eerste kwalificatie voor de vijfjarige springpaarden op het WK in Lanaken kwamen er donderdag 91 paarden foutloos aan de finish. Alle paarden, die foutloos bleven binnen de maximaal toegestane tijd deelden de eerste plaats en daarbij zaten dertien combinaties uit Nederland.

De eerste Nederlander, die van start ging in deze rubriek over 1,25m en daarbij foutloos bleef was Niels Knape met Indy MBF (v. Quasimodo van de Molendreef). Deze merrie viel vorig jaar op in de Blom Cup voor vierjarige springpaarden met een 8,1 voor de wijze van springen en werd begin dit jaar voor 82.000 euro verkocht op de Sale of the Rising Stars in Drachten.

SFN II

Piet Raijmakers Jr was met I’M Specialized Z (v. I’m Special de Muze) de tweede Hollander in het rijtje en werd gevolgd door Sjaak Sleiderink met Iceman B SFN (v. Mylord Carthago), die in juni door het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II) werd aangekocht en Bas Moerings met de goedgekeurde KWPN-hengst Iphstar (Denzel van ’t Meulenhof).

Hengsten

Iphstar was niet de enige hengst die foutloos aan de finish kwam. Ook de KWPN-hengst Indian Gold (v. Cassini Gold) hoorde met Kim Emmen bij het rijtje foutloze Nederlanders, net als de Zangersheidehengst Neverland Z (v. Numero Uno), die door Lindsey Lebens werd gereden. Verder hoorde Rob Heiligers met It’s Young Baloubet R.T. (v. Baloubet du Rouet), die bij het AES is goedgekeurd, ook nog bij het rijtje.

Andere Nederlanders

Sandra Schmuecker bleef met Cadeauminka (v. Kannan) eveneens foutloos. Deze merrie scoorde vorig jaar enkel negens in de Gelderland Cup bij de vierjarigen en stond daar op eenzame hoogte. De andere Nederlanders, die foutloos bleven in deze eerste kwalificatie waren Leon Kuypers met Cannavaro Z (v. Cameron Z), Anoek van der Pluijm met Iriz (v. Eldorado), Henk Frederiks met Jagerbomb (v. Diarado), Gerben Morsink met Carsey Z (v. Carthino Z) en Ivo Biessen met Scenndrinne (v. Scendix).

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.