Ga naar hoofdinhoud

San Giovanni: Van der Schans twaalfde in Grand Prix ondanks noodweer

Wout-Jan van der Schans Eurocommerce SeoulWout-Jan van der Schans eindigde zojuist op de twaalfde plaats met Eurocommerce Seoul (v. Thunder van de Zuuthoeve) in de Grand Prix van het springconcours San Giovanni in het Italiaanse Marignano. Van der Schans had vier strafpunten in de barrage. De overwinning ging naar de Italiaan Andre Sakakini, die Hollerith binnen 39,21 seconden over de finish reed.

Als tweede plaatste de Brit Daniel Neilson zich. Hij reed Chauvanist binnen 40,77 seconden de barrage van het 1,50m-parcours rond. Yuko Itakura uit Japan werd derde met Libelle DH.

Vlak voor het begin van de Grand Prix brak noodweer los, waardoor slechts 37 van de 60 deelnemers het parcours voltooide. Veel ruiters trokken zich tijdens of voor het parcours terug, onder hen Ben Schröder met BMC Unaniem. “We hebben hier twee weken lang het mooiste weer van de wereld gehad, maar rond de middag brak een hevig noodweer los. Erg jammer en de organisatie verdiende dit zeker niet, want ze hebben hier twee weekeinden lang zeer goede sport kunnen bieden”, aldus Ben Schröder.

In de 1,35m-rubriek plaatste Van der Schans zich als zesde met Valerie (v. Pacific). Deze rubriek kwam op naam van de Italiaan Paolo Adamo Zuvadelli met Joker Sauro. Na hem volgde Luca Maria Moneta, ook uit Italië, met Magic Wind CH. Ignace Philips-De Vuyst werd derde met Taranto van ’t Hertsveld.
Patrick van der Schans eindigde als elfde met Twilight-Zeldenrust (v. Corland). Met Watch Out (v. Sheraton) werd Yves Houtackers zeventiende.

Natasja Winninghoff won de 1,25m-rubriek met Centolys. Na haar volgden respectievelijk Annick Talbot uit Zwitserland met Roxanne M.L. en Jan Steffen Ploghaus uit Duitsland met Firestrom.

De 1,15m-rubriek kwam op naam van Merle Tasche met Wouter. De tweede en derde stek waren voor Italianen, tweede was Ernesto Bissacco met Giacomo 124 en de derde plaats ging naar Daniele Bruni met Betanoa.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.