Ga naar hoofdinhoud

Sander Geerink zegeviert in GP-kwalificatie

Sander Geerink hier met Robinson. Foto: Jacquelien van Tartwijk
Op CSI2* Indoor Wierden was het Sander Geerink die de eerste kwalificatie voor de Grote Prijs op zijn naam schreef. In de door hun eigen stal gesponsorde 1.40m rubriek was de ruiter met Rubert R-nakomeling Robinson een maatje te groot voor de concurrentie. 

Geerink, net terug uit Marokko waar ze op verschillende concoursen deelnamen, was enigszins verrast door de overwinning. “Snel kan Robinson wel zijn, maar een indoorpaard is het zeker niet en dit was ons eerste indoorconcours. Hij houdt niet van mensen die dicht langs de ring staan en dat waren er voor Robinson genoeg”, lacht hij.

Kansen

“Morgenavond rijd ik Robinson nog in de rankingproef en daarna hoop ik hem voor elkaar te hebben voor de Grote Prijs. Wat mijn kansen zijn? Dat weet je maar nooit met paarden. Hij sprong vanavond goed, maar als je denkt dat je het voor elkaar hebt kan het maar zo weer anders zijn”, vertelt Sander Geerink.

De tweede prijs in het 1.40m ging naar Gerben Morsink met Clintino (v. Clinton). Marriët Hoekstra en U Bresco Z (v. Untouchable Z) mochten zich als derde opstellen.

Bekijk hier de winnende rit van Geerink:

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Indoor Wierden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.