Ga naar hoofdinhoud

Sanne Thijssen draagt overwinning op aan Sara

Sanne Thijssen met Ulena Foto: Paardenkrant-Horses.nl / Jacquelien van Tartwijk

Hoe sterk ben je als je na het verlies van een van je paarden, de volgende dag een wedstrijd kunt winnen. Dat deed gisteravond Sanne Thijssen op de Liverpool International Horse Show. Vlak voordat het concours werd afgelast wegens een uitslaande brand in de parkeergarage van de Echo Arena in Liverpool, won Thijssen met Bacardi (v. Numero Uno) de 1,45m-proef. "Deze is voor jou Sara!" schreef Sanne Thijssen op haar Facebook-pagina.

Sanne Thijssen droeg de overwinning op aan haar overleden Sara Galotière die de dag ervoor ingeslapen moest worden omdat ze haar rechter achterbeen brak.  Thijssen: “De manier waarop ze altijd vocht in de ring, zo vocht ik deze ronde voor haar! We zullen je missen Sara!”

Bacardi nog maar net in handen

En wat reed Sanne Thijssen ervoor in de 1,45m-rubriek direct op tijd. Met de nu twaalfjarige Numero Uno-zoon Bacardi snelde ze in 50,90 seconden rond en hield Shane Breen vier tiende achter zich. Thijssen heeft Bacardi nog maar net onder het zadel. In Roosendaal debuteerde ze met het fokproduct van M. van Kleef uit Ede, nadat ze de teugels had overgenomen van de stalruiter van Stal Thijssen, Victor Daem,

Shane Breen op 0,4

De Ierse springruiter Shane Breen moest genoegen nemen met de tweede plaats op Csf Vendi Cruz (v. Ars Vendi). De derde plaats, ook nog binnen een seconde achter Thijssen, kwam in handen van William Funnell met Billy Angelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve).

Klik hier voor de video van de winnende rit van Sanne Thijssen.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook