Ga naar hoofdinhoud

Sanne Thijssen, Kars Bonhof en Jens van der Meer in het A-kader

Sanne Thijssen, hier met Calimero. Foto: Jacquelien van Tartwijk

De jonge top-springamazone Sanne Thijssen is met haar stoere hengst Con Quidam gepromoveerd naar het A-kader bij de Young Riders. Kars Bonhof en Tennessee V doen dat bij de junioren. Jens van der Meer en Casanova gaan van het B naar het A-kader bij de Children.

Alle drie promovendi hebben twee weken geleden deelgenomen aan het Europees kampioenschap in Wiener Neustadt. Nederlands kampioene Sanne Thijssen werd met haar hengst Con Quidam (v. Quinar) elfde individueel op het EK en reed in de landenwedstrijd 0 en 4, waardoor het team als vijfde eindigde. De afgelopen maanden na het NK in Mierlo zetten Sanne en Con Quidam geweldige prestaties neer. Voorafgaand aan het NK wonnen ze in Drachten de tweesterren Grote Prijs.

Kars Bonhof was op de 18e plaats de beste Nederlandse junior op het EK. In de landenwedstrijden in Hagen en Wierden leverden Kars en Tennessee V (v. Toronto V) een belangrijke bijdrage aan de vierde en tweede plaats. Op het NK in Mierlo stonden Bonhof en zijn ruin net naast het podium.

Bij de Children behaalde Jens van der Meer als nummer 2 van het NK wel een podiumplaats. Zijn constante verrichtingen in de landenwedstrijden in Lier en op het EK leveren Jens en zijn achtjarige Cassanova (v. Lucky Boy) promotie naar het A-kader op.

Bron: Horses/KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook