Ga naar hoofdinhoud

Sanne Thijssen wint KNHS Indoorkampioenschappen klasse ZZ

Sanne Thijssen, hier met Calimero. Foto: Jacquelien van Tartwijk

Onder grote publieke belangstelling werden gisteren in de nieuwe rijhal van de KNHS de indoorkampioenschappen springen voor pony’s verreden. Parcoursbouwer Quinten Maertens schotelde de ponyruiters selectieve, maar faire parcoursen voor, die spannende barrages opleverden. In de klasse ZZ boekte de Limburgse Sanne Thijssen een fraaie overwinning. Even daarvoor pakte Niels Jonkers uit Gelderland de titel in het Z categorie DE.

De barrage van het ZZ-DE kende vier deelnemers, die stuk voor stuk voluit voor de titel gingen. De Limburgse Sanne Thijssen trok met haar pony Calimero aan het kortste eind door ruim twee seconden sneller te rijden dan haar naaste concurrenten Rowen van de Mheen en Laurie Touw, die tweede en derde werden in deze Roelofsen Raalte prijs. Sanne Thijssen rijdt de nu negenjarige Calimero al vanaf de klasse B. Vorige maand werd het duo kampioen van Limburg en nu mogen ze daar de Nederlandse titel aan toevoegen. De dochter van internationaal springruiter Leon Thijssen had van te voren een plan. “Maar ik had niet verwacht dat het zo goed zou lukken. Alles paste precies. We konden op de lijn naar acht zelfs een galopsprong minder rijden, maar de wendingen liepen ook heel goed”, vertelt de vijftienjarige amazone enthousiast.

Niels Jonkers was na twee manches en een barrage uiteindelijk de beste in de Hartog Lucerne prijs in de klasse Z-DE. Met zijn merrie Cadine Z was hij de enige die foutloos bleef in de barrage. De tweede prijs was voor de snelste vierfouter Myrthe Schuttevaar uit Overijssel. De bronzen plak was voor provinciegenoot Ties Rothstegge.

Het rondje van Niels Jonkers ging wat voorzichtig van start, maar een heel korte wending naar hindernis 6 zette een krachtig en snel slot in, wat resulteerde in een mooi nulrondje in een tijd van 35,93 sec. Precies zoals de veertienjarige ruiter van te voren had uitgedacht. “Ik wilde goed door galopperen en vooral kort wenden”, vertelt Niels.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook