Ga naar hoofdinhoud

Schröder wint Grand Prix van Salzburg, Houtzager derde

Video
Gerco Schröder - London Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Zojuist won Gerco Schröder met zijn tophengst Glock's London (v. Nabab de Reve) de viersterren GP over 1,60 m. in Oostenrijk. Met 40,22 seconden was Schröder te snel voor de Duitser Lars Nieberg en landgenoot Marc Houtzager.

Schröder had veel geluk in de eerste ronde, waarin hij en London een aantal balken lieten trillen in de lepels. In de barrage was hij echter duidelijk de beste. Lars Nieberg uit Duitsland met Foster (v. For Edition) werd tweede met een foutloze barrage in 40,74 seconden. Marc Houtzager  vloog met Sterrehof’s Calimero (v. Quidam de Revel) met krappe bochten naar 41,40 seconden in de niet al te ruim bemeten baan van Salzburg. Het was goed voor de derde plaats.

Laatste starter Hans-Dieter Dreher deed er met Berlinda (v. Berlin) nog van alles aan om de tijd van Schröder te verbeteren, maar sneuvelde op de één na laatste hindernis. Ook Sanne Thijssen mocht met Celine M Z (v. Crusador TN) de barrage rijden, maar kreeg een springfout op een stijlsprong na een scherpe bocht in de barrage. Thijssen werd uiteindelijk zevende.

De winnende ronde van Schröder en London:

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook