Ga naar hoofdinhoud

Scott Brash niet in Brits team Nations Cup-finale

Scott Brash en Hello Sanctos in Calgary. Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl

Het Britse team dat volgende week van start gaat in de de finale van de Furusiyya FEI Nations Cup in Barcelona is bekend gemaakt. Grote afwezige in het team is de absolute topruiter en nummer één van de wereld Scott Brash.

Het team bestaat uit dezelfde combinaties als vorige maand op het Ak in Aken: Joe Clee met de 11-jarige hengst Utamaro D’Ecaussines, Ben Maher met de 10-jarige merrie Diva II, Jessica Mendoza met de 14-jarige merrie Spirit T en Michael Whitaker met de 10-jarige hengst Cassionato. Laura Renwick is met de 9-jarige ruin Bintang II de vijfde combinatie.

Volgens Lord Harris, eigenaar van toppaard Hello Sanctos, was de combinatie wel beschikbaar gesteld voor het team, maar werd Brash niet geselecteerd.

In de aanloop naar het EK in augustus werd Brash bekritiseerd door zijn collega’s, omdat hij deelname aan Spruce Meadows verkoos boven deelname aan het EK.

Dan Hughes van de Britse fedaratie liet weten dat het team al vaststond voordat bekend werd gemaakt dat Sanctos beschikbaar was. Hughes: “We gingen er van uit dat het niet in het belang van het welzijn van het paard zou zijn om na de lange reis en veeleisende wedstrijd in Calgary, alweer zo snel op concours te gaan.”

Bron: Horses/H&H.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook