Ga naar hoofdinhoud

Scott Brash wint Battle of the Sexes

Foto De Paardenkrant

Tien vrouwen tegen tien mannen, dat was het programma van Longines Battle of the sexes gisteravond laat tijdens de Gucci Paris Masters. De Brit Scott Brash won van twee dames, Luciana Diniz en Jane Richard-Philips.

Na een spannende eerste ronde stonden de dames aan de leiding met slechts één punt voorsprong. Alleen de eerste tien mochten verder in de tweede ronde. Scott Brash pakte opnieuw de overwinning met de twaalfjarige Bon Ami nadat hij al eerder met hetzelfde paard de Longines Speed Challenge had gewonnen. Hij bevestigde zijn nummer één positie op de wereldranglijst door in 41,42 seconden de tweede ronde foutloos af te leggen, ruim een seconde sneller dan Luciana Diniz met Upper Star (v. Metall). Derde werd Jane Richard-Philips en Dieudonné de Guldenboom voor Zwitzerland (43.38 sec).

Maikel van der Vleuten met de Mr. Blue-merrie VDL Groep Sapphire B lieten weer zien dat ze in vorm zijn, hij was de beste Nederlander op de zevende plaats. De combinatie kreeg een foutje op de insprong van de dubbel.

Klik hier voor de uitslag (met video’s).

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook