Ga naar hoofdinhoud

Scott Brash wint Battle of the Sexes

Foto De Paardenkrant

Tien vrouwen tegen tien mannen, dat was het programma van Longines Battle of the sexes gisteravond laat tijdens de Gucci Paris Masters. De Brit Scott Brash won van twee dames, Luciana Diniz en Jane Richard-Philips.

Na een spannende eerste ronde stonden de dames aan de leiding met slechts één punt voorsprong. Alleen de eerste tien mochten verder in de tweede ronde. Scott Brash pakte opnieuw de overwinning met de twaalfjarige Bon Ami nadat hij al eerder met hetzelfde paard de Longines Speed Challenge had gewonnen. Hij bevestigde zijn nummer één positie op de wereldranglijst door in 41,42 seconden de tweede ronde foutloos af te leggen, ruim een seconde sneller dan Luciana Diniz met Upper Star (v. Metall). Derde werd Jane Richard-Philips en Dieudonné de Guldenboom voor Zwitzerland (43.38 sec).

Maikel van der Vleuten met de Mr. Blue-merrie VDL Groep Sapphire B lieten weer zien dat ze in vorm zijn, hij was de beste Nederlander op de zevende plaats. De combinatie kreeg een foutje op de insprong van de dubbel.

Klik hier voor de uitslag (met video’s).

Bron Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook