Ga naar hoofdinhoud

Sergio Alvarez Moya neemt afscheid van olympische troef Carlo

Sergio Alvarez Moya met Carlo. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Sergio Alvarez Moya had Carlo (Contender x Cascavelle) graag nog in La Coruña gereden. Maar een eerder dit jaar op de Sunshine Tour opgelopen knieblessure houdt de Spaanse ruiter aan de kant. Nu heeft hij bekend gemaakt dat zijn olympische troef op zeventienjarige leeftijd van zijn pensioen mag gaan genieten.

Eerder liep Carlo in de internationale sport onder Nick Skelton. In het najaar van 2012 nam Sergio Alvarez Moya de teugels over. Hij bouwde met de Holsteiner schimmelruin van Marta Ortega een fraaie erelijst op, waaronder de zeges van de Grote Prijzen van La Coruña en Zürich. Op de Wereldbekerfinale van 2013 in Gothenburg, het EK in Aken van 2015 en de Olympische Spelen van Rio in 2016 schopten ze het tot de individuele finale.

Ceremonie voor Carlo

“Vanmorgen was het tijd om afscheid te nemen en ik wens mijn beste vriend een gelukkig pensioen. Het doel was om hem na La Coruña met pensioen te laten gaan. Maar door mijn knieblessure is het onmogelijk om daar te rijden en de organisatie houdt een kleine ceremonie voor hem. Carlo, bedankt voor alle mooie momenten! En grote dank aan Marta en de Ortega-familie dat ik mijn leven mocht delen met zo’n geweldig paard. We zullen je op stal missen maar zijn er zeker van dat je zal genieten van je pensioen in de groene weiden”, aldus Moya.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook