Ga naar hoofdinhoud

SFN koopt zesjarige merrie Djumpsina

Met de aankoop van de zesjarige schimmelmerrie Djumpsina (v. Zűrich) heeft het Springpaarden Fonds Nederland (SFN) nu acht paarden in haar stal. Djumpsina SFN heeft twee weken in de stallen van Jeroen Dubbeldam doorgebracht, die het paard heeft getest, waarna werd besloten de merrie aan te kopen.

Djumpsina SFN is inmiddels ondergebracht bij Hester Klompmaker in Buitenpost. “Ik vind het wel mooi dat deze merrie bij mij is ondergebracht, want ik heb toen deze merrie vier was, al gevraagd of zij te koop zou zijn”, vertelde Klompmaker.

Djumpsina SFN werd gekocht van de heer Ate Kooistra, die samen met J.F. Hooghiemstra als fokker te boek staat. Het was de heer Kooistra die richting het SFN een balletje opgooide, nadat hij kennis had genomen van de oproep in de media dat het SFN graag met ‘kleine’ fokkers in contact wil komen. De merrie Djumpsina werd enige tijd gereden door het buurmeisje van de heer Kooistra, die hem daarna onderbracht bij Petra van der Lei.

Met Petra won Djumpsina de Friese Kampioenschappen in de klasse M en op de Hippiade plaatsten zij zich voor de barrage van het kampioenschap in de klasse M en eindigden als vijfde. Als vier jarige nam Djumpsina deel aan het Open Noord Nederlands Kampioenschap vrijspringen in het Drentse Bronneger, waarin de merrie als derde eindigde en zij opviel door haar vermogen.

Bron: Horses / persbericht SFN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.