Ga naar hoofdinhoud

Shane Breen vervangt Darragh Kenny in Iers WEG-team

Shane Breen, hier in Lyon met Golden Hawk Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Terwijl de eerste paarden al in Tryon zijn aangekomen wordt het Ierse team last minute gewijzigd. Darragh Kenny's Babalou 41 (v. Balou du Rouet) kan vanwege koliek niet mee naar de Wereldruiterspelen en nu gaat Shane Breen in Kenny's plaats.

Afgelopen vrijdag kreeg Babalou koliek, waardoor de merrie een operatie moest ondergaan. Volgens de laatste berichten maakt de Balou du Rouet-dochter het goed.

Bondscoach

De bondscoach van de Ierse springruiters Rodrigo Pessoa reageerde op Horse Sport Ireland: “Vrijdag hebben we het gehoord van Babalou van Darragh Kenny. Dit is heel jammer omdat Darragh een zeer stabiel teamlid is. Zijn merrie heeft een operatie ondergaan en is nu aan het revalideren. We wensen hen het allerbeste bij hun herstel.”

‘Ervaren ruiter’

“Shane Breen komt nu in het team met Ipswich Van De Wolfsakker (v. London). Ze hebben met de winst in de GCT-Grand Prix in Monaco en vierde plek de 5*-Grand Prix in Valence in Frankrijk laten zien dat ze in vorm zijn.  Shane is een zeer ervaren ruiter en zal een waardevol team-lid zijn.”

Reserve

“We hebben Michael Duffy gekozen als vijfde man met EFS Top Contender. Hij zat dit weekend in het Nations Cup-team in Gijon en sprong dubbel foutloos met alleen een tijdfout”, besluit Pessoa.

Bron: Horsesportireland

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook