Ga naar hoofdinhoud

Shanghai Swans beste in St. Tropez, Carlos Lopez en Admara 2 de snelsten

Carlos Enrique Lopez Lizarazo met Admara Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Carlos Lopez was de snelste op de dertienjarige Padinus-zoon Admara 2 in de tweede ronde van de Global Champions League in St. Tropez. De Colombiaan stuurde de KWPN'er op spectaculaire wijze, net onder de 65 seconden naar de zege. Lopez werd samen met Roger Yves Bost in team Chantilly Pegasus derde. De Shanghai Swans, met Pedro Veniss en Daniel Deusser wonnen de League. De Nederlanders speelden geen rol van betekenis.

Er gebeurde veel in de tweede ronde van de GCL in St. Tropez. Elf van de zestig combinaties konden het parcours foutloos afleggen. Aan het einde van de rubriek was het Carlos Lopez die met de Padinus-zoon Admara 2 de winnende tijd op de klokken van 64.99 seconden zette. De Colombiaan wende uiterst kort met de competitieve KWPN’er en haalde ruim anderhalve seconde van de tijd van Sameh El Dahan af die met Suma’s Zorro (v. Douglas) aan de leiding ging. De Egyptenaar werd uiteindelijk tweede.

KWPN’er Charmeur derde

Op de derde plaats eindigde Sergio Alvarez Moya met de Numero Uno-zoon Charmeur als derde in 67,92 seconden. Daniel Deusser volgde met Tobago Z (v. Tangelo van de Zuuthoeve) op tweehonderdste van een seconde. Deusser deed hiermee goede zaken voor zijn team Shanghai Swans. Samen met Pedro Veniss die ook twee rondes foutloos aflegde op de hengst Quabri de l’Isle (v. Kannan) won Deusser de etappe van de GCL in Frankrijk.

London Knights en Chantilly Pegasus klimmen

Achter de Shanghai Swans was het team London Knights met Ben Maher/Winning Good en Olivier Philippaerts/H&M Legend of Love opgeklommen van de vierde naar de tweede plaats. Bost en Lopez werden als team Chantilly Pegasus derde. Na de eerste omloop stond het team vijfde. Dit ten koste van de Monaco Aces met Simon Delestre en Jérome Guery die met 20 strafpunten van de tweede naar de tiende plaats duikelden.

Jur Vrieling was met Davall (v. Zavall) de beste Nederlander op de 22ste plaats met vier strafpunten.

Kijk hier nog eens de wedstrijd terug.

Lees ook: Maher aan kop in St Tropez

Klik hier voor de uitslag van de GCL met video’s.

Bron Paardenkrant-Horses.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.