Ga naar hoofdinhoud

Sieto Mellema overleden

Internationaal parcoursbouwer Sieto Mellema is woensdag op 91-jarige leeftijd in zijn woonplaats Stedum overleden Mellema bestierde in Westeremden een groot landbouwbedrijf en combineerde lange jaren het boer-zijn met het burgemeesterschap van de gemeente Stedum.

Mellema reed dressuur, hij sprong en beoefende de samengestelde wedstrijdsport als lid van de L.R. Adolf van Nassauruiters. Hij betitelde zichzelf ooit als een redelijk goede ruiter, maar als bouwer van springparcoursen behoorde hij in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw tot de wereldtop.

Feitelijk was Nederland verdeeld tussen het zuiden van de grote rivieren en het noorden ervan. Theo van Vught bouwde in zuidelijk Nederland de internationale parcoursen en Mellema  daarboven. Sieto Mellema bouwde de parcoursen voor diverse Nederlandse kampioenschappen, voor Geesteren, Leeuwarden en Rotterdam en natuurlijk ‘zijn’ concours: dat van Zuidlaren. Van dit laatste concours was hij ook bijna tien jaar, van 1980 to 1989, voorzitter.

Sieto Mellema werd voor zijn verdiensten in de hippische sport in 1989 onderscheiden met het officierschap in de Orde van Oranje Nassau.

Bron: Horses.nl / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook