Ga naar hoofdinhoud

Simon Delestre wint slotrubriek Rome

Simon Delestre, hier met Chesall. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de slotrubriek van de Global Champions Tour in Rome ging de zege ter waarde van ruim 30.000 euro naar Simon Delestre. Hij startte in deze vijf-sterren-rubriek over 1,50 meter de twaalfjarige Casall-zoon Chesall Zimequest. Kevin Jochems en Gerco Schröder behaalden ook de barrage in deze proef voor rankingpunten.

Delestre wist een afstand in te bouwen van meer dan een halve seconde. Hiermee liet hij niks aan het toeval over.

Bijzondere strijd

Er leek niet echt een middenweg in deze slotrubriek. Vijftien van de 49 starts bleven foutloos, maar daarentegen besloten zeven ruiters om het parcours vroegtijdig te stoppen. Kevin Jochems en Gerco Schröder behoorden tot de vijftien foutloze combinaties. Jochems bleef ook in de barrage foutloos. Hij finishte in 38,62 seconden. Dit was bijna vier seconden langzamer dan Delestre. Met deze tijd werden Jochems en Alcazar Sitte (v.Rexar du Houssoit) negende.

Problemen in de barrage

Gerco Schröder ging voortvarend van start met Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky), maar in de barrage kwam de combinatie in de problemen. Met 35 strafpunten op de teller viel de combinatie net buiten de prijzen.

Top drie

Denis Lynch kwam het dichtst bij de tijd van Simon Delestre. Hij finishte met RMF Bella Baloubet (v. Baloubet du Rouet) in 34,49 seconden. De top drie werd compleet gemaakt door Daniel Deusser met Cornet (v. Cornet Obolensky).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook