Ga naar hoofdinhoud

Sleiderink springt in de prijzen in Riesenbeck

Sjaak Sleiderink, hier met W. Zarah. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Sjaak Sleiderink reed vanmorgen al vroeg de hal van het CSI Riesenbeck binnen met zijn Berlin-merrie Esmee. Hij kon net niet de tijd van Vanessa Borggreve verbeteren maar nestelde zich wel boven in het klassement van de Small Tour. Uiteindelijk was het Frederick Troschke die met de eerste plek naar huis ging en Sleiderink werd knap vierde.

De helft van het deelnemersveld wist het 1,35m-parcours foutloos af te leggen. Frederick Troschke deed dat als snelste op zijn betrekkelijke nieuwe paard Limbarto. De achtjarige hengst van Limbus heeft de Duitser halverwege dit jaar overgenomen van Jörne Sprehe. Troschke reed in 57,17 seconden naar de overwinning.

Griese en Borggreve

Henrik Griese kwam met Cause I’m Cool (v. Contendro I) ruim een halve seconde tekort en werd tweede. Ook de derde plaats ging naar Duitsland. Vanessa Borggreve, die brons won op het Duitse kampioenschap, was maar zeven honderdste langzamer dan Griese. Borggreve had Lucky Luck gezadeld voor de proef, een negenjarige zoon van Lord Z die al een jaar niet meer internationaal gelopen had.

Sleiderink dicht bij winnende tijd

Sjaak Sleiderink en de achtjarige schimmelmerrie Esmee sprongen vlug rond. De tijd van 57,93 seconden zat nog dicht bij de winnende tijd.

Van de overige Nederlanders bleven Ben Schröder met Sting (v. Singulord Joter) en Hendrik-Jan Schuttert op de Unaniem-zoon Expensive ook foutloos.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook