Ga naar hoofdinhoud

Smolders aan de leiding na zege van Moya in Cannes

Update

Ondanks een onverwachte stop in de barrage om de Grote Prijs van Cannes, gaat Harrie Smolders na de omloop van gisteravond aan de leiding in de Global Champions Tour. De hoofdprijs was in Cannes voor Sergio Alvarez Moya en Arrayan.

Klassementsleider Lorenzo de Luca plaatste zich in de Zuid-Franse omloop van de Global Champions Tour niet voor de tien man sterke barrage en moest de leiding in de competitie afstaan aan de zeer constant presterende Harrie Smolders.

Don en Emerald

“Mijn kracht zit in mijn paarden”, zei Smolders na afloop. “Don VHP Z en Emerald springen overal hun nulrondes, dat maakt het verschil. Maar ik moet niet te vroeg juichen, de competitie duurt nog een poos.”

Tien combinaties meldden zich in het avondduister voor de barrage, met Daniel Deusser op Hidalgo in de rol van padvinder. Zijn foutloze rit in 37.63 was gelijk al een scherp resultaat. Alleen Simon Delestre met zijn herboren topper Hermes Ryan en winnaar Alvarez Moya met de hectische Baloubet-zoon Arrayan gingen daar onderdoor.

Eric van der Vleuten

Achter Alberto Zorzi en Going Global eindigde Eric van der Vleuten met Wunschkind (Casall x Caletto) op een fraaie vijfde plaats. Van der Vleuten sr. is trainer van de Spaanse springruiters en dankzij de echtgenote van Cannes-winnaar Sergio Alvarez Moya ook weer zelf actief in de topsport. Marta Ortega Perez is erfgename van een kledingimperium en actiever in de zakenwereld dan in de springring. Haar paarden staan bij Van der Vleuten op stal en Vleut sr. is nu in elk geval voor de komende Global-wedstrijden samen met zoon Maikel op pad.

Gerco buiten barrage

Door de stop in de barrage van Emerald, eindigde Harrie Smolders als tiende. Gerco Schöder kreeg met Cognac Champblanc in de basisomloop vier strafpunten te verwerken en eindigde als elfde.

Maikel derde

Harrie Smolders staat in de rijk gedoteerde Global Tour-competitie nu op 150 punten, 17 meer dan Lorenzo de Luca. Maikel van der Vleuten staat met 124 punten voorlopig op de derde plaats.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook