Ga naar hoofdinhoud

Smolders begint Doha met tweede plaats met Zinius

Harrie Smolders met Zinius Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
Harrie Smolders is de wedstrijd in Doha goed begonnen zojuist met de tweede plaats in de eerste vijfsterren proef. Smolders liet Zinius dubbel foutloos rondgaan in deze tweefasenrubriek over 1,45m en moest alleen Marlon Modolo Zanotelli voor laten gaan. Maikel van der Vleuten bleef ook dubbel foutloos, maar was net niet snel genoeg voor de top 5.

Zanotelli had de dertienjarige Extra van Essene gezadeld voor de rubriek en liet de Diamant de Semilly-zoon in 24,35 seconden over de streep galopperen. Daarmee was de Braziliaanse ruiter precies 0,3 seconden sneller dan Smolders met de, eveneens dertienjarige, Nabab de Reve-zoon.

Dicht bij elkaar

Smolders werd op zijn beurt op de hielen gezeten door Henrik von Eckermann met Cantinero. De Zweedse ruiter kwam in 24,83 seconden aan de finish met de ruin van Cento en mocht zich als derde opstellen. Kevin Staut volgde met de achtjarige Vendome d’Anchat HDC, net als Extra van Essene een nakomeling van Diamant de Semilly, met 24,91 seconden op de vierde plaats. Sergio Alvarez Moya maakte met Iron Man (v. Chatman) de top 5 compleet. De Spaanse ruiter passeerde de eindstreep in 25,19 seconden en verwees Van der Vleuten met  VDL Groep Quatro (v. Quaprice Bois Margot) met een tijd van 25,60 seconden naar de zesde plek.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook