Ga naar hoofdinhoud

Smolders doet goede zaken in Bordeaux

Harrie Smolders met Zinius Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het vijf sterren concours in Bordeaux laat Harrie Smolders weer overduidelijk zijn topvorm zien. Vanmiddag in de 1,40 meter rubriek werd hij al tweede met de negenjarige Monaco (v. Cassini II). Zojuist voegde hij daar een overwinning met één van zijn toppaarden, Zinius (v. Nabab de Reve),  in het 1,50 meter aan toe. 

In Bordeaux reed Smolders met Monaco die hij sinds mei vorig jaar onder het zadel heeft. De ruin werd voorheen uitgebracht op 1,40 meter niveau door de Belg Dimme D’Haese. Smolders kwam er dicht in de buurt van de winnende tijd, maar moest toch genoeg nemen met de tweede plaats doordat hij een halve seconden te kort kwam. De overwinning bleef in Frankrijk bij Julien Gonin met de vijftienjarige KWPN-er Well Done (v. VDL Sheraton).

Prijzen

Ook Jur Vrieling met VDL Glasgow v/h Merelsnest N.O.P (v. Nabab de Reve) en Eric van der Vleuten met Wunschkind 19 (v. Casall) zich in de prijzen in deze rubriek. Beide heren kregen onder weg tijdproblemen en kregen daarvoor dan ook strafpunten voor toegekend.

Zege

Harrie Smolders liet zich vanavond het kaas niet meer van het brood eten. Met Zinius liet hij de concurrentie op geruime afstand door te finishen in 63,92 seconden. Op de tweede plaats eindigde Marcus Ehning met de Cornet Obolensky-zoon Comme il faut. Zij noteerde een tijd van 65,29 seconden. Een fractie langzamer ging de Belg Francois Mathy Jr. met Casanova de l’ Herse (v. Ugano Sitte) over de finishlijn en werd derde.

Klik hier voor de uitslag van het 1,40 meter en hier voor de uitslag van het 1,50 meter.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook