Ga naar hoofdinhoud

Smolders en Van der Vleuten derde en vierde in Versailles

Harrie Smolders hier met Don VHP Z. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de openingsdag van het 5* concours in de paleistuinen van Versailles reden Harrie Smolders en Maikel van der Vleuten zich in de top van het klassement van de 1,50m-rubriek. Smolders werd derde Zinius (v. Nabab de Reve) en Van der Vleuten volgde met VDL Groep Quatro (v. Quaprice Boimargot Quincy) op de vierde plek. De proef werd gewonnen door de thuisruiter Olivier Robert met Eros (v. Querlybet Hero).

De 1,50m-rubriek werd direct op fouten en tijd verreden. Als voorlaatste ruiter ging de Fransman met de dertienjarige Eros van start en wist de snelste tijd van 62,93 seconden op het scorebord te zetten. “Niet verwacht”, zei Robert na zijn overwinning, “de kleine piste is niet makkelijk voor hem.” Vorige week won het duo nog de Grand Prix van Maubeuge.

Smolders en Van der Vleuten iets te langzaam

Gudrun Patteet en Sea Coast Ferly (v. Calato) werden tweede in 63,15 seconden. Harrie Smolders volgde met Zinius op een seconde (64,14). In 64,62 seconden pakte Maikel van der Vleuten met VDL Groep Quattro de vierde plaats. De top vijf werd volgemaakt door Penelope Leprevost met Urano de Cartigny (v. Diamant de Semilly).

Emerald tijdfout

De 1,45m-openingsproef kwam in handen van Rodrigo Pessoa met Status (v. Satisfaction). De Braziliaan was ruim een seconde sneller dan John Whitaker op Crumley (v. Cassus). Harrie Smolders reed Emerald N.O.P. (v. Diamant de Semilly) met een tijdfout rond. Maikel van der Vleuten had voor deze rubriek VDL Groep Idi Utopia (v. Quasimodo Z) gezadeld en kreeg vijf strafpunten.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron World of Showjumping/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.