Ga naar hoofdinhoud

Smolders grijpt net naast winst in GP Lummen

Harrie Smolders met Emerald. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met minimaal tijdsverschil ten opzichte van de Belg Jérôme Guery belandde Harrie Smolders zojuist op de tweede plaats in de vijfsterren Longines Grote Prijs van Lummen. Met de goedgekeurde BWP-hengst Emerald (v. Diamant de Semilly) reed Smolders de barrage van 1,60 m foutloos rond in 43,38 seconden, goed voor een geldprijs van 40.000 euro. Na afloop van de Grote Prijs werd Smolders gehuldigd als meest succesvolle ruiter van het concours. 


Slechts een fractie sneller was Jérôme Guery, die met AES-hengst Papillon Z (v. Perhaps) de barragefinish in 43,27 seconden bereikte. Als derde eindigde zijn landgenoot Niels Bruynseels met Pommeau du Heup (v. Helios de la Cour II).
Marc Houtzager werd met Sterrehof’s Voltaire 24e, Willem Greve eindigde met Eldorado van de Zeshoek TN op de 43e plaats.

Smolders startte als tiende en laatste in barrage van de Grote Prijs en leek op weg om de leidende tijd van Jérôme Guery en Papillon Z te verbeteren. Op de finish was het verschil met negenhonderdste seconde in het voordeel van Guery heel klein. “Ik ben er zeker niet ziek van dat we tweede werden. Emerald sprong geweldig. Het goede gevoel overheerst. Emerald moet het spelletje van het winnen in een barrage nog wat meer gaan snappen. Op de eerste hindernissen in de barrage sprong hij zo hoog. De laatste hindernis stond dicht bij de viptent en er stonden mensen bij met paraplu’s. Daar moest ik een galopsprong meer maken om Emeralds aandacht er goed bij te houden. Anders hadden we kunnen winnen.”

Met een foutloze ronde afgelopen vrijdag in de landenwedstrijd, waarin Nederland als vijfde eindigde, lieten Smolders en Emerald als zien in vorm te zijn. “Emerald is helemaal terug en daar ben ik heel blij mee. Hij is vorig jaar een paar maanden op rust geweest. Begin dit jaar heb ik hem weer op wedstrijden gestart. Hij is nu weer terug op zijn oude niveau. Dat heeft Emerald van de week in Lummen wel bewezen. Ook mijn andere paarden zijn heel goed in vorm. Anders lukt het ook niet om hier beste ruiter van het concours te worden”, aldus Smolders, vorige week op het NK in Mierlo al vierde met Don VHP Z.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses/KNHS persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook