Ga naar hoofdinhoud

Smolders in top drie Global Champions – met Houtzager aan kop in League

Marc Houtzager met Sterrehof's Calimero. GCT Parijs 2018. Foto: Stefano Grasso GCL/GCT
Na een - letterlijk - zinderende aflevering van de Global Champions zaterdag in Parijs, staat de kampioen van vorig jaar op de derde plaats in de ranking voor 2018. Ook in de Leaguewedstrijd was Smolders succesvol met Don VHP Z N.O.P. (v. Diamant de Semilly). Marc Houtzager reed ook uitstekend, de Nederlanders hielpen hun teams naar de eerste en tweede positie.

Houtzager reed in de Champions League twee nulrondjes met Sterrehof’s Calimero (v. Quidam de Revel). Zijn team, Madrid in Motion, won de tweede prijs in Parijs. Smolders vertegenwoordigde samen met zijn pupil Jos Verlooy de Montreal Diamonds. De heren hielden beiden twee keer de nul en finishten snel genoeg om de wedstrijd voor hun team te winnen. De Diamonds klimmen daarmee naar de vijfde plek in het klassement.

Harrie Smolders op Don VHP Z N.O.P. GCT Parijs 2018. Foto: Stefano Grasso GCL/GCT

Global Champions Tour

In de ranglijst van de Tour werd het spannend toen Scott Brash zich niet kwalificeerde voor de GP. Hij stond op de derde plaats in het klassement. Edwina Tops-Alexander, die eerste stond voorafgaand aan de Parijse editie, kreeg met California (v. l’Esprit) twee balken in de barrage en finishte als tiende. Dat was niet genoeg om zich de ontketende Ben Maher van het lijf te houden, die met KWPN’er Explosion (v. Chacco Blue) naar de vierde plek stormde. De 33 rankingpunten die de Brit daarmee verdiende waren genoeg om de koppositie in de GCT over te nemen.

Bertram Allen met Molly Malone – GCT Parijs 2018. Foto: Stefano Grasso GCL/GCT

Harrie Smolders reed snel en adequaat door de barrage met Don, maar niet snel genoeg voor de fantastisch springende Molly Malone (v. Kannan) van Bertram Allen. De Ier dacht de overwinning in de pocket te hebben, maar had buiten de eveneens in Ierland wonende Egyptenaar Sameh El Dahan en zijn merrie Suma’s Zorro (v. Douglas) gerekend. Dit kleinste paard van de barrage vloog door het parcours, tot groot enthousiasme van de Parijzenaars. Het resulteerde in de winst, een staande ovatie en tranen bij El Dahan.

Ereronde van Sameh El Dahan met Suma’s Zorro – GCT Parijs 2018. Foto: Stefano Grasso GCL/GCT

Zijn derde plaats leverde Smolders wél voldoende punten op om één plaats te stijgen op de Global Champions ranglijst, naar de derde plek. Nieuw in de top vijf is de Israëlische Daniëlle Goldstein die met haar trouwe schimmelmerrie Lizziemary (v. Cabris d’Elle) veel indruk maakte in Parijs. De volgende etappe van de Global Champions is komend weekend, in Chantilly.

 

Lees ook: Derde plaats voor Smolders in GCT Parijs

 

Uitslag Global Champions League Parijs
Actuele ranglijst Global Champions League 2018/2018

Uitslag Global Champions Tour Parijs
Actuele ranglijst Global Champions Tour 2018/2019

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook