Ga naar hoofdinhoud

Smolders stelt finaleplaats Wereldbeker veilig

Harrie Smolders hier met Don VHP Z. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De zege in de Wereldbekerwedstrijd in Leipzig was zojuist voor de Duitser Niklas Krieg, die vandaag zijn Wereldbekerdebuut maakte. In totaal bleven slechts drie combinaties foutloos in de barrage van deze rubriek over 1.55m. Denis Lynch werd tweede en Harrie Smolders stelde met een foutloze rit zijn deelname aan de WB-finale veilig.

Krieg ging in de barrage als derde van start met de twaalfjarige Carella. De eerste twee ruiters reden de rode Sparkasse-oxer in het midden van het parcours scheef aan en lieten daarbij de balken vallen, maar Krieg nam deze sprong rechtuit en zette met 38.04 seconden ook direct een scherpe tijd neer.

Gregory Wathelet en Eldorado van het Vijverhof gingen als zevende van start in de barrage en wisten de snelste tijd neer te zetten, maar moesten door vier strafpunten, die ze opliepen op de oxer genoegen nemen met de vierde plaats.
Lynch en All Star 5 bleven foutloos in 41.01 seconden, waarmee het Ierse duo op de tweede plaats eindigde.

Smolders wist dat hij met een foutloze rit met Don VHP Z zijn deelname aan de Wereldbekerfinale veilig zou stellen en reed een hele tactische rit in 46.06 seconden.
Ook Pius Schwizer probeerde de barrage op safe te rijden met Leonard de la Ferme CH, maar de Zwitser kreeg twee balken en werd uiteindelijk veertiende.

Olivier Philippaerts leek hard op weg om de rubriek te gaan winnen met H&M Legend Of Love, maar zag op de laatste hindernis een balk vallen en werd uiteindelijk vijfde.
Sergio Alvarez Moya ging als laatste van start in de barrage met Carlo en ook hij leek  op weg naar de zege, maar op de laatste hindernis van de dubbelsprong kreeg de Spanjaard een balk en werd daarmee zesde.

Na afloop zei Krieg over het wachten na zijn foutloze barragerit: “Ik dacht niet dat ik zou winnen. Ik verwachtte dat ik aan het eind misschien derde of vierde zou worden. Maar ik heb het vooral te danken aan de Sparkasse-oxer, ik heb echt geluk gehad.”

Smolders overweegt om de finale in Gothenburg te rijden met Emerald: “Hij heeft nu een pauze om te dekken en we zullen over een paar weken weer met hem beginnen om hem klaar te maken voor de finale. Don VHP Z zal in Zurich en Bordeaux nog lopen en dan krijgt hij een korte pauze voordat het buitenseizoen begint.”

Maikel van der Vleuten verscheen ook aan de start van deze rubriek, maar kreeg vier strafpunten in de basisomloop met VDL Groep Arera C en eindigde op de 26-ste plaats.

In de tussenstand staat Harrie Smolders nu op de derde plaats met nog twee wedstrijden te gaan. Christian Ahlmann staat op de eerste plaats en Simon Delestre volgt op de tweede plaats.

Klik hier voor de tussenstand.
Klik hier voor alle uitslagevan de GP Leipzig.

Bron: Horses/Worldofshowjumping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook