Ga naar hoofdinhoud

Smolders, Van der Vleuten en Van Asten in top vijf tweede ronde GCL

Harrie Smolders met Emerald N.O.P. Foto: LGCT / Stefano Grasso

Het was Gregory Wathelet die er met de winst vandoor ging in de tweede ronde van de Global Champions League in Valkenswaard, maar voor Nederland was er driedubbel succes met drie ruiters in de top vijf. Harrie Smolders eindigde met een derde plaats het hoogst met zijn Olympiade paard Emerald N.O.P. en verzamelde daar 23.250 euro mee.

Harrie Smolders had het geluk dat hij de laatste startpositie geloot had en wist wat hem te doen stond. Met de Diamant de Semilly-zoon kwam hij in 76,30 seconden over de finish, niet genoeg om Wathelet met de Thunder van de Zuuthoeve-zoon Eldorado van het Vijverhof (72,10) en Sergio Alvarez Moya met de Contender-zoon Carlo (73,31) te verslaan, maar genoeg voor een plaats in de top drie.

Duel tussen Van der Vleuten en Van Asten

Met de KWPN-hengst VDL Groep Verdi TN (v. Quidam de Revel) had Maikel van der Vleuten 78,38 seconden nodig om het parcours te voltooien. Leopold van Asten had daar 0,15 seconden langer voor nodig met de For Pleasure-dochter VDL Groep Beauty. Dat kwam hem met een winst van 9.300 euro duur te staan tegenover de 15.500 euro die Van der Vleuten won.

Om 18:00 uur gaat de Grote Prijs van start, waarin de heren het opnieuw tegen elkaar opnemen.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook